Συνταγή για ιστορίες: Ένας έξυπνος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά μας να γράφουν όμορφα και με φαντασία!

Μπορεί η φαντασία των παιδιών μας να βρίθει από απίθανες ιστορίες, μπορεί να λατρεύουν το φανταστικό παιχνίδι ρόλων και να κάθονται με τις ώρες να απολαύσουν τα παραμύθια που τους διαβάζουμε, όμως πολύ συχνά, όταν έρχεται η ώρα να αποτυπώσουν τις δικές τους σκέψεις στο χαρτί, ενδέχεται να δυσκολεύονται.

Η σειρά των πραγμάτων μπερδεύεται, οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία, ενώ η ορθογραφία… μοιάζει να έχει πάει περίπατο!

Η σελίδα Μικρά Ανθρωπάκια, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά στα συγγραφικά τους εγχειρήματα, είτε πρόκειται για μια ελεύθερη ιστορία που τα καλεί η δασκάλα τους να γράψουν, είτε προκειμένου να καταγράψουν μια ιδέα που τους ήρθε στο μυαλό, προτείνει μια εξαιρετικά «νόστιμη» συνταγή: Τη Συνταγή για Ιστορίες!

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η σελίδα στην ανάρτησή της: «Ακολουθήστε την και γράψτε περιπετειώδεις, δραματικές, τρυφερές, αισιόδοξες, διδακτικές, χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις… Και όχι μόνο!»

Η «συνταγή» αυτή λειτουργεί ουσιαστικά ως «λογοτεχνικός κορμός» και βοηθά τα παιδιά να οργανώσουν την σκέψη τους και να γράψουν με μεγαλύτερη συνοχή. Αξίζει να την εκτυπώσετε και να την κολλήσετε στο γραφείο των παιδιών σας:

Κι ενώ όλοι μαγειρεύουν πυρετωδώς για τις γιορτές, τα Μικρά Ανθρωπάκια μπορούν να ακολουθήσουν μια συνταγή…

Δημοσιεύτηκε από Μικρά Ανθρωπάκια στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020