Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020: ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλαξε η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020: ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλαξε η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων

Μόλις ανακοινώθηκε ότι η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ θα ξεκινήσει τελικά το Σάββατο 8 Ιουνίου οπότε και θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αρχικής ανακοίνωσης οι αιτήσεις θα ξεκινούσαν από την Παρασκευή 7 Ιουνίου όμως σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθύνονται σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλο, η πρόσκληση του προγράμματος θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου αλλά η πλατφόρμα των αιτήσεων θα ανοίξει το Σάββατο 8 Ιουνίου και θα δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι γονείς για το ΕΣΠΑ 2019-2020

  • Φέτος, θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις. Θα καλυφθεί όλη η ζήτηση με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher, για να έχουν έτσι την ευκαιρία να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους, που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
  • Έχουν διασφαλιστεί  270 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2019-2020, εξασφαλίζοντας έξτρα ποσό από τον τακτικό προϋπολογισμό, όταν πέρσι δόθηκαν συνολικά 234 εκ. ευρώ. Έχουμε δηλαδή αύξηση κατά 36 εκ. ευρώ ή 16%.Μάλιστα, τα 137 εκ. ευρώ από αυτά, δηλαδή το 67%, είναι αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.
  • Λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής  φέτος απελευθερώθηκαν 9.000 θέσεις για να διατεθούν σε βρέφη και παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφικούς, Β/Ν και παιδικούς σταθμούς. Με την επέκταση της εφαρμογής του νόμου τη νέα χρονιά (2019-2020) θα απελευθερωθούν άλλες 9.000 θέσεις.
  • Επιπλέον βάσει της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, επιπλέον 3000 θέσεις δημιουργήθηκαν στους σταθμούς αυτούς.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς πριν υποβάλλουν αίτηση

Επειδή πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν αναφορικά με το ποιοι είναι οι δικαιούχοι της δράσης, ποια παιδιά μπορούν να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς, και γενικότερα ποια είναι τα δικαιολογητικά, το Infokids.grσυγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε εν αναμονή της έναρξης των αιτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.