Αρχική Γωνιά του μαθητή Παιχνίδια με μανταλάκια για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας στα παιδιά

Παιχνίδια με μανταλάκια για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας στα παιδιά

Πολύ ωραία και χρήσιμη δραστηριότητα για την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας των παιδιών είναι τα μανταλάκια. Υπάρχουν μανταλάκια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα που μπορούν να φανούν αρκετά χρήσιμα σε πολλές δραστηριότητες για την ενίσχυση της λεπτής κινητικότητας των παιδιών.

Η ειδική παιδαγωγός Ελένη Κοντοπούλου προτείνει:

1. Φτιάχνουμε μια κατασκευή από ξύλο με σύρμα και το δίνουμε στα παιδιά για να περνάνε μανταλάκια στο σύρμα. Τα παιδιά παίρνουν ένα-ένα μανταλάκι, το ανοίγουν με τα δαχτυλάκια τους και το τοποθετούν στο σύρμα. Συνεχίζουν μέχρι να γεμίσουν όλα τα κενά και στη συνέχεια τα βγάζουν και τα τοποθετούν στο κουτί.

mantalakia

2. Την ίδια δραστηριότητα μπορούν να την κάνουν χρησιμοποιώντας ένα κουτί παπουτσιών και να τοποθετούν τα μανταλάκια το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να το γεμίσουν. Μετά τα βγάζουν, χρησιμοποιώντας τα τρία δάχτυλα του χεριού τους, τα οποία είναι απαραίτητα μετά για να πιάσουν το μολύβι και να γράψουν.

mantalakia2Ξεκινάμε τις δραστηριότητες με τα μεγάλα μανταλάκια και όταν κατακτήσουν τα παιδιά τη δεξιότητα χρησιμοποιούμε τα πιο μικρά.

3. Την ίδια δραστηριότητα μπορούμε να την εμπλουτίσουμε, χρησιμοποιώντας μικρότερα μανταλάκια με χρώμα. Διαλέγουμε δύο χρώματα, για παράδειγμα πράσινο και ροζ. Τα παιδιά βάζουν γύρω γύρω από ένα κουτί μανταλάκια, ακολουθώντας το μοτίβο ένα πράσινο - ένα ροζ.

mantalakia3


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.