«Πάμε Φώτη μας»: Οι συμμαθητές του γέμισαν με ζωγραφιές το δωμάτιο στο νοσοκομείο (φωτό)

«Πάμε Φώτη μας»: Οι συμμαθητές του γέμισαν με ζωγραφιές το δωμάτιο στο νοσοκομείο (φωτό)

Νεότερη είδηση: Ο 6χρονος Φώτης ξύπνησε.  Δεν μιλάει ακόμα, όμως έχει επαφή με το περιβάλλον και κουνάει όλα τα άκρα του, ένδειξη που εκτιμάται ως θετικότατη. Οι γονείς του παραμένουν στο πλευρό του και βρίσκονται στο δωμάτιο μαζί του. Μάλιστα, έδειξαν τις ζωγραφιές των συμμαθητών τους και ο μικρός δάκρυσε.

Ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα η διαδικασία αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομειου της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα κάρτ,από αυτά που συμμετείχαν στο pick της Πάτρας.

Η κατάσταση της υγείας του 6χρονου

Η κατάστασή του παιδιού παραμένει σταθερή αλλά οι γιατροί αντιμετωπίζουν πλέον την περίπτωσή του με μεγαλύτερη αισιοδοξία μετά τα νευρολογικά τεστ που του έκαναν χθες Δευτέρα και στα οποία ο 6χρονος Φώτης ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Εντατικολόγος Διευθυντής ΕΣΥ στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης, «πλέον έχουμε διακόψει τα φάρμακα, το παιδί είναι σε υποβοηθούμενο αερισμό και αναπνέει στον αναπνευστήρα με αρκετή πλέον συμμετοχή του ιδίου και περιμένουμε σιγά σιγά, όταν ο ίδιος το αποφασίσει να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα».

Η έκπληξη που του ετοίμασαν οι συμμαθητές του

Ο 6χρονος είναι ιδιαιτέρως αγαπητός και οι συμμαθητές του θέλησαν να του δείξουν τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον τους για την υγεία του. Πήραν τους μαρκαδόρους τους και του ζωγράφισαν με τα πιο φωτεινά και χαρούμενα χρώματα,  όμορφα σκίτσα τα οποία συνόδευσαν με μηνύματα ενθάρρυνσης και δύναμης για ταχεία ανάρρωση και τα έστειλαν στο νοσοκομείο για να τα δει ο μικρούλης μόλις συνέλθει.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ. Ανδρέας Ηλιάδης, μοιράστηκε την συγκινητική φωτογραφία με τις ζωγραφιές των συμμμαθητών του μικρού που στολίζουν το δωμάτιό του κάνοντας μία ανάρτηση στο facebook. «Πάμε Φώτη μας…όλη η Ελλάδα μαζί σου. Οι συμμαθητές σου όλοι λένε… Πάμε Φώτη» έγραψε.