Όλα τα νεότερα για την υγεία του 6χρονου Φώτη – “Tο μυαλό μου είναι μόνο στο παιδί” λέει ο μπαμπάς

Η πορεία της υγείας του 6χρονου Φώτη - "Tο μυαλό μου είναι μόνο στο παιδί" λέει ο μπαμπάς

Διασωληνωμένος στην εντατική Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εξακολουθεί νοσηλεύεται ο 6χρονος Φώτης, που τραυματίστηκε βαριά σε αγώνα επίδειξης με καρτ.

Αισιοδοξία οτι το παιδάκι θα τα καταφέρει

Σήμερα οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν», τον 6χρονο Φώτη. Η κατάστασή του παιδιού παραμένει σταθερή αλλά οι γιατροί αντιμετωπίζουν πλέον την περίπτωσή του με μεγαλύτερη αισιοδοξία μετά τα νευρολογικά τεστ που του έκαναν χθες Δευτέρα και στα οποία ο 6χρονος Φώτης ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Οι θεράποντες γιατροί του, περιμένουν τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων για να αποφασίσουν πότε θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αφύπνισης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, οι νευρολογικές αντιδράσεις του παιδιού κρίνονται ως πολύ ικανοποιητικές και το επόμενο βήμα είναι οι γιατροί να προχωρήσουν σε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου κι εφόσον πάνε όλα καλά, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποσωλήνωσης του παιδιού.

Αύριο η διαδικασία αποσωλήνωσης

«Αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου και αν τα αποτελέσματα είναι καλά, θα μειωθεί η καταστολή και θα γίνει εκ νέου νευρολογικός έλεγχος, ώστε μεθαύριο να γίνει προσπάθεια αφύπνισης του παιδιού» δήλωσε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Ο πατέρας του 6χρονου μίλησε στην ΕΡΤ

Ο πατέρας του 6χρονου Φώτη, Θανάσης Κοσπέτας, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε όταν είδε τον γιο του να σωριάζεται στο έδαφος.

«Ακόμα είμαι πολύ ταραγμένος, το μυαλό μου είναι μόνο στο παιδί. Περάσαμε ένα κρίσιμο 48ωρο και σήμερα έγινε η πρώτη απόπειρα ενός μικρού παράθυρου ξυπνήματος να δούνε κάποιες αντιδράσεις οι γιατροί».

Ακόμα είπε ότι: «Παρακολουθούσαμε έναν αγώνα καρτ και ξαφνικά είδαμε από πάνω μας ένα ιπτάμενο καρτάκι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπεσαν πολλοί κάτω, το παιδί μου δε σηκώθηκε, το πήρα στα χέρια, έτρεξα να βρω το ΕΚΑΒ, μηχανικά όλα αυτά, το καταλαβαίνετε, έτσι; Και μετά πήραν τα πράγματα το δρόμο τους».

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: 5 μικροί μαθητές με κορωνοϊό – 16 γονείς-αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Θρήνος στη Λάρισα: Ξεψύχησε βρέφος 7 ημερών

Το προαύλιο αυτού του Νηπιαγωγείου υποδέχεται τους μαθητές με χρώμα και πολλά παιχνίδια

Εισαγγελική παρέμβαση για τις «επιθέσεις» αντιεμβολιαστών και αρνητών γονιών κατά εκπαιδευτικών