Εύβοια: 5 μικροί μαθητές με κορωνοϊό – 16 γονείς-αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Εύβοια: 5 μικροί μαθητές με κορωνοϊό - 16 γονείς-αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Η διασπορά του κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει στα σχολεία, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα. Στην Εύβοια, συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του eviatop, πέντε μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά διαγνώστηκαν θετικοί τα δύο προηγούμενα 24ωρα. Επιπλέον, τουλάχιστον 16 γονείς δηλώνουν αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο!

Σε ό,τι αφορά τους μικρούς μαθητές που προσέβαλλε ο κορονοϊός, τέσσερις από αυτούς φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και ένας σε σχολείο του Δήμου Ερέτριας. Πρόκειται για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα, καθώς δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Την ίδια ώρα, 15 μαθητές έχουν δηλώσει ότι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και γι’ αυτό δεν θα έχουν φυσική παρουσία στο σχολείο, αλλά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Αξιοσημείωτες, ωστόσο, είναι οι 16 περιπτώσεις μαθητών σχολείων της Εύβοιας που δεν έχουν ακόμα παρακολουθήσει μαθήματα, αφού οι γονείς είναι αρνητές είτε των self test, είτε της χρήσης μάσκας. Αν συμπληρωθούν 50+1 απουσίες, τα παιδιά αυτά θα χάσουν την τάξη.

Διαβάστε ακόμα:

Κεραμέως: «Καμία έκπτωση στις απουσίες -7 τεστ εβδομαδιαίως για την τάξη με κρούσματα»

Εισαγγελική παρέμβαση για τις «επιθέσεις» αντιεμβολιαστών και αρνητών γονιών κατά εκπαιδευτικών

Το προαύλιο αυτού του Νηπιαγωγείου υποδέχεται τους μαθητές με χρώμα και πολλά παιχνίδια