Πάτρα: Τα νεότερα για την υγεία του 6χρονου – “Ο Φώτης παλεύει. Στόχος να βγει νικητής” δηλώνει ο γιατρός

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει ο 6χρονος Φώτης να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομειου της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα κάρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο pick της Πάτρας.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει ο 6χρονος Φώτης να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομειου της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα κάρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο pick της Πάτρας.

Oι γονείς του παιδιού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο, αγωνιώντας για τον 6χρονο γιο τους και προσεύχονται να πάνε όλα καλά και να ξεπεράσεις τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τα νεότερα για την υγεία του 6χρονου Φώτη

Ο 6χρονος  δεν έχει εμφανίσει αιμάτωμα στο κεφάλι και αυτό κάνει τους γιατρούς του να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασης του αναφέρει το tempo24.news. Ωστόσο κρίσιμο παραμένει και το επόμενο 24ωρο για να δουν την πορεία της υγείας του παιδιού.

Το παιδί νοσηλεύεται σε βαθιά καταστολή και οι γιατροί περιμένουν να περάσει το κρίσιμο 48ωρο πριν κάνουν προσπάθεια να τον “ξυπνήσουν” για να δουν πώς θα ανταποκριθεί/

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr o Διευθυντής ΕΣΥ , εντατικολόγος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, σήμερα συμπληρώνεται το πρώτο κρίσμο 24ωρο και αύριο εκτός απροόπτου θα επιχειρηθεί το “ξύπνημα”. “Ο Φώτης παλεύει. Σήμερα σιγά σιγά συμπληρώνουμε το πρώτο κρίσιμο 24ωρο και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και πιστεύω να πάνε καλά τα πράγματα. Αύριο συμπληρώνεται το κρίσιμο 48ωρο. Οι μετρητές του εγκεφάλου δείχνουν καλές χαμηλές τιμές και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο.”.

Η κατάστασή του κρίνεται σταθερή ενώ ο Ανδρέας Ηλιάδης παραδέχεται πως “όλοι έχουμε αγωνία” και στόχος όλων είναι ο μικρός να βγει νικητής.

Συνεχής επικοινωνία Πλεύρη για την πορεία της υγείας του 6χρονου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tempo24.news o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την πορεία της υγείας του 6χρονου Φώτη και ήδη από χθες έχει τηλεφωνήσει τρεις φορές στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του παιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της ετοιμότητας που έθεσε τις υγεινομικές μονάδες της πόλης από την πρώτη στιγμή του περιστατικού, ο κ. Καρβέλης επικοινώνησε και με τους γονείς του 6χρονου.

Ο πατέρας του 6χρονου περιγράφει τη στιγμή του ατυχήματος

Σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα καρτ - Διασωληνώθηκε 6χρονος

O μπαμπάς του 6χρονου Φώτη βρίσκεται από χθες έξω από την ΜΕΘ και περιμένει να ακούσει τα καλά νέα για την υγεία του παιδιού του. Με τρεμάμενη φωνή, και αγωνία μίλησε στο thebest.gr για το πώς συνέβη ο τραυματισμός του παιδιού “Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα” μας είπε. “Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε“, συμπληρώνει. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη στη Λαμία: “Έσβησε” από κορωνοϊό 53χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών

Η δυσκοιλιότητα της 2 ετών κόρη της αποδείχθηκε καλπάζων καρκίνος

O παιδίατρος εξηγεί: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τον πυρετό στα παιδιά – Οι 7 SOS συμβουλές