Η δυσκοιλιότητα της 2 ετών κόρης της αποδείχθηκε καλπάζων καρκίνος

Η δυσκοιλιότητα της 2 ετών κόρη της αποδείχθηκε καλπάζων καρκίνος
Credit: bpm media

Η προειδοποίηση μιας μαμάς προς άλλους γονείς, αναφορικά με το αλλόκοτο σύμπτωμα της κόρης της που τελικά ήταν καρκίνος, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του παγκόσμιου διαδικτύου. Ο λόγος για την Sophie Potter από το Leicestershire της Μ. Βρετανίας, η οποία παρατήρησε ένα σκληρό σημείο στο στομαχάκι της κορούλας της, όμως όταν την πήγε στο νοσοκομείο της είπαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Λίγες ημέρες αργότερα, η 24χρονη μητέρα επικοινώνησε ξανά με τον παιδίατρό της, ο οποίος τη συμβούλευσε να πάει τη μικρή για υπέρηχο και περαιτέρω εξετάσεις. Τελικά, πριν από μερικές εβδομάδες η μικρή διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο, για τον οποίον υποβάλλεται πλέον σε χημειοθεραπείες.

Όπως είπε η Potter, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, “Τόσο οι γιατροί όσο και φίλοι μου, μου είπαν αρχικά ότι η μικρή είχε μάλλον δυσκοιλιότητα, όμως το σκληρό σημείο στην κοιλιά δεν έδειχνε να υποχωρεί. Μέσα σε 10 μόλις μέρες, ο όγκος από 12 εκατοστά έφτασε τα 17 -τον ένιωθα να μεγαλώνει στην κοιλιά της”.

Και τόνισε “Θέλω οι άλλοι γονείς να ξέρουν, ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί -πρόκειται για έναν καλπάζοντα καρκίνο που μας έχει τρομοκρατήσει.”

Η γυναίκα συνέχισε λέγοντας, ότι “Όταν οι γιατροί μου είπαν τι συμβαίνει λύγισα. Τους ζήτησα να μιλήσουν οι ίδιοι στη μητέρα μου, καθώς εγώ δεν είχα το κουράγιο. Η δε κόρη μου είναι τρομερά αγχωμένη, Κρύβεται κάτω από τα σκεπάσματα στο νοσοκομείο και δεν θέλει να δει κανέναν. Όλη αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει τις ζωές μας για πάντα. Το παιδί μου πήγαινε στον παιδικό σταθμό, έκανε μαθήματα μουσικής, κολυμβητήριο… Πηγαίναμε συχνά στο πάρκο, να ταΐσουμε τις πάπιες… Τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε απόλυτα απομονωμένοι από όλους. Ζούμε, ουσιαστικά, μέσα στο νοσοκομείο”.

Και κατέληξε: “Το παιδί μου υποβάλλεται διαρκώς σε εξετάσεις. Ακόμα οι γιατροί δεν ξέρουν με βεβαιότητα πού έχει προσκολληθεί ο όγκος και από πού προέκυψε. Τώρα θα ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπειών, οι οποίες θα συνεχιστούν για 8 μήνες. Ελπίζουμε, ότι τότε θα μπορέσει ο όγκος να αφαιρεθεί. Έχει ήδη μειωθεί κάπως. Βέβαια, ακόμα κι αν φύγει, πάντα θα ανησυχούμε μήπως κάποια μέρα επιστρέψει.”

πηγή: TheSun.co.uk

Διαβάστε ακόμα:

“Aσημένια” η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Θλίψη στη Λαμία: “Έσβησε” από κορωνοϊό 53χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών

Κορωνοϊός: Αυτές οι ομάδες παιδιών κινδυνεύουν περισσότερο αν νοσήσουν