Πάτρα: Τι συνέβη τελικά και οι γιατροί δεν “ξύπνησαν” σήμερα τον 6χρονο Φώτη;

Πάτρα: Τι συνέβη τελικά και οι γιατροί δεν "ξύπνησαν" σήμερα τον 6χρονο Φώτη;

Όλη η Πάτρα αλλά και το πανελλήνιο έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από το μεσημέρι της Κυριακής ο 6χρονος Φώτης

Το παιδί τραυματίστηκε βαρύτατα όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα κάρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο pick της Πάτρας.

Γιατι οι Γιατροι δεν τον “ξυπνησαν”

Ο 6χρονος νοσηλεύεται σε βαθιά καταστολή και σήμερα που συμπληρώθηκε το κρίσιμο 48ωρο από τον τραυματισμό του, οι θεράποντες γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να δουν την κατάσταση της εγκεφαλικής του λειτουργίας.

Αν και αρχικά είχαν πει ότι θα έκαναν την πρώτη απόπειρα να τον “ξυπνήσουν” εντούτοις σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το tempo24.news.gr δεν προχώρησαν σε αυτή τη διαδικασία.  Στις 12 το μεσημέρι ο μικρός υπεβλήθηκε σε εξέταση μείωση της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του εξέταση που ονομάζεται “νευρολογικό παράθυρο”.

Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος

Θετικά είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από τον νευρολογικό έλεγχο όπως αναφέρει στο thebest.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρης Μπάκος. «Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά» ανέφερε ο κ. Μπάκος.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία σοκ: Οδηγός ξέχασε 2χρονη στο σχολικό – Το παιδί εντοπίστηκε 5 ώρες αργότερα

Γιατί αυτό το Δημοτικό χάρισε στα πρωτάκια ένα αυτοκόλλητο, μια γόμα, ένα νόμισμα και μια καραμέλα;

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ για την 10χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα – Πώς να συνδράμουμε

Σοκ: Μητέρα-γιατρός στραγγάλισε με δέστρες τις τρεις μικρές κόρες της