Μια πολύτεκνη μητέρα-προπονήτρια Krav Maga μιλά στο Infokids.gr

της Κλέλιας Κλούντζου

H Βάσω Αναστασοπούλου είναι μητέρα 4 παιδιών! Έχει σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ, ειδικεύθηκε στους παραδοσιακούς χορούς, μα εκπαιδεύτηκε στο σύστημα αυτοάμυνας «Krav Maga». Σήμερα διδάσκει στη σχολή της και μαθαίνει σε παιδιά πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους στον δρόμο, στο σχολείο, στην καθημερινότητά τους!

«ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Μαζί με το σύζυγό της, δημιούργησαν την πρώτη ελληνική ομοσπονδία «Krav maga oxygen» με έδρα τον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Εκπαιδεύουν τα παιδιά όλων των ηλικιών, στο σύστημα αυτοάμυνας, χτίζουν και θωρακίζουν την αυτοπεποίθησή τους, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

«Τα παιδιά καθημερινά μας δίνουν μηνύματα σχετικά με τις ανασφάλειες, τις ανάγκες αλλά και τους φόβους τους. Οφείλουμε να τα αφουγκραζόμαστε, να δείχνουμε κατανόηση, σεβασμό και να τα βοηθάμε προκειμένου να μπορούμε να αντιστρέψουμε τις ανασφάλειες και τους φόβους τους, μεταμορφώνοντας τα ίδια σε δυναμικές και αυτόνομες προσωπικότητες! Χτίζουμε και θωρακίζουμε τη αυτοπεποίθηση το θάρρος την αυτοεκτίμησή τους», υπογραμμίζει η Βάσω Αναστασοπούλου.

«ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ»

Η Βάσω αναλαμβάνει παιδιά από την τρυφερή ηλικία των 5 ετών.

«Γονείς μου φέρνουν παιδάκια με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο στόχος μου είναι να τα μεταμορφώσω, να αισθανθούν δυνατά και να πατήσουν στα πόδια τους ακόμη και στην ηλικία των 5 ετών. Μία από τις τεχνικές είναι η «φωνή», όπως τους λέω χαρακτηριστικά «Φωνάξτε δυνατά, αιφνιδιάστε οποιον επιχειρήσει να σας «πειράξει» . Αν φωνάξω ένα Stop πολύ πολύ δυνατά, μπορεί να τον σταματήσει.

Δουλεύουμε το κομμάτι της αυτοπεποίθησης μέσα από το παιχνίδι για να μπορούν να το βγάλουν από μέσα τους και ο «αντίπαλος» να το καταλαβαίνει. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη στάση του σώματος. Μαθαίνω να μην επιτρέπω στον άλλον να με ακουμπήσει αν δεν το θέλω».

«ΚΑΙ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ»

Η Καλλιρόη 21 ετών και ο Χρήστος 18 είναι φοιτητές ΑΣΟΕΕ. Ο Νίκος είναι μαθητής γυμνασίου και ο Δημήτρης 11 ετών, μαθητής της έκτης δημοτικού. Από μικρά όπως είναι φυσικό, έχουν εκπαιδευτεί στο «Krav maga»

«Και τα τέσσερα παιδιά κάνουν krav maga! Τα μεγάλα που κάνουν περισσότερα χρόνια, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το σύστημα αυτοάμυνας, οπότε νιωθουν μία ασφάλεια όταν κυκλοφορούν έξω . Η Καλλιρόη, είναι έτοιμη και σε θέση να αντιδράσει πολύ αποτελεσμάτικά αν κάτι της τύχει στο δρόμο. Και ο Χρήστος μου είναι σε πολύ καλο επίπεδο, όπως και οι άλλοι δύο μικρότεροι γιοι μου. Τους έχω μάθει από πολύ μικρή ηλικία όταν έρχονται σε δύσκολη κατάσταση, να μην κυριεύονται από άγχος και να αντιδρούν σωστά, να μην τα «χάνουν».

Η φιλοσοφία της τέχνης είναι: σκέφτομαι και αντιδρώ γρήγορα. Δεν ασχολούμαι πολλή ώρα με τον αντίπαλο.

Η διαφορά με τις μικρές ηλικίες είναι ότι εκεί το παρουσιάζουμε σε απλοποημένη μορφή γιατί δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε βία και επιθετικότητα. Αυτό που τους παιρνάμε είναι «αγαπαώ και σέβομαι τον εαυτό μου».

«ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΟΥ»

Παράλληλα, η Βάσω Αναστασοπούλου εργάζεται και ως αναπληρώτρια γυμνάστρια σε σχολείο. Πώς τα προλαβαίνει όλα;

«Αρχικά για να τα προλάβω ξυπνάω πολύ νωρίς, κατά τις πεντε παρά! Κάνω τις δουλειές μου, ξυπνάω τα μικρότερα αγόρια και φεύγω για το σχολείο. Το μεσημέρι, τρώμε όλοι μαζί! Το απόγευμα πηγαίνω στη σχολή και ξεκινώ τα μαθήματα στα «magakia» μου! Μετά τις 9 το βράδυ λειτουργώ και εγώ ως μαθήτρια, με δάσκαλο το σύζυγό μου, γιατί και εξελίσσομαι και θελω να τελειοποιώ πράγματα! Μας αρέσει η φύση, πηγαίνουμε οικογενειακώς για αναρρίχηση και ιππασία, γενικά επενδύουμε χρόνο, στα δικά μας παιδιά!»

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα νεότερα για την υγεία του 6χρονου Φώτη – “Tο μυαλό μου είναι μόνο στο παιδί” λέει ο μπαμπάς

Εύβοια: 5 μικροί μαθητές με κορωνοϊό – 16 γονείς-αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Θρήνος στη Λάρισα: Ξεψύχησε βρέφος 7 ημερών