Παναγιωτα Νουμίδη: Η γιαγιά-σύμβολο των πυρκαγιών μιλά για το χαμόγελο που χάθηκε και την ελπίδα που ζει

Παναγιωτα Νουμίδη: Η γιαγιά-σύμβολο των πυρκαγιών μιλά για το χαμόγελο που χάθηκε και την ελπίδα που ζει

Η φωτογραφία της καθήλωσε ολόκληρη την Ευρώπη, προκαλώντας σε όλους μας θλίψη και σπαραγμό. Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη στα 81 της χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της, στις Γούβες της Εύβοιας, καθώς οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από το χωριό.

Πριν από μερικές ώρες, η γυναίκα μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 για τις στιγμές εκείνες, αλλά και για την επόμενη μέρα: «Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση που είχα έπεσα κάτω».

Η κυρία Παναγιώτα δεν είναι γέννημα θρέμμα Ευβοιώτισσα, αλλά οι Γούβες και αυτό το δάσος μετά από 34χρονια στο χωριό θεωρεί ότι είναι ο τόπος της. Για αυτό το κακό δακρύζει σήμερα: «Δεν  μπορώ να πιστέψω ότι θα βγω έξω και θα δω αυτό το πράγμα, εγώ θα φύγω είμαι μεγάλη αυτά πότε θα γίνουν; Τον αγαπάω τον τόπο εδώ είναι αμαρτία αυτό που έγινε. Μαζευτήκαν πολλά παιδιά από το χωριό και έτσι γλύτωσαν τα σπίτια», πρόσθεσε η ίδια.

Συγκινεί, ωστόσο, και αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής της, όταν, για να ξορκίσει το κακό που τους βρήκε, κερνά γλυκά και λέει μια φράση που δύσκολα ξεστομίζει κανείς, όταν έχει ζήσει κάτι τέτοιο:  «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ»…

Διαβάστε ακόμα:

Σέρρες: Παιδί οικογένειας με προβλήματα και με παραβατική συμπεριφορά ο δολοφόνος

Μόλις ανακοινώθηκε σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Δασκάλα «διαμάντι» γεμίζει τσάντες με τρόφιμα για τους μαθητές της που πεινούν