Πανελλήνιες: Ο δημοσιογράφος Κοσμάς Βίδος που «έπεσε» άρθρο του στο θέμα της Έκθεσης μιλά στο Infokids.gr

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ που σήμερα διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στο Θέμα της Έκθεσης κλήθηκαν να αναπτύξουν μια ομιλία, η οποία θα απευθύνεται στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους. Θέμα της, οι τρόποι με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο.

Η αφορμή για το θέμα της Έκθεσης προέκυψε από το άρθρο του δημοσιογράφου Κοσμά Βίδου που δημοσιεύτηκε φέτος στις 22 Μαρτίου στο ΒΗΜΑgazino για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Τι δήλωσε αποκλειστικά στο Infokids.gr o Κοσμάς Βίδος

Ο καταξιωμένος συντάκτης της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία εδώ και 31χρόνια, και έχει γράψει ορισμένα από τα πιο εύστοχα κείμενα που έχουν φιλοξενηθεί στο περιοδικό της εφημερίδας.  Η σωστή χρήση της γλώσσας και η ποιότητα της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιεί στα κείμενά του τον καθιστούν μια σημαντική και αναγνωρίσιμη δημοσιογραφική φωνή.

Eπικοινωνήσαμε με τον γνωστό δημοσιογράφο για να μας πει πώς νιώθει που ένα δικό του δικό του κείμενο επιλέχθηκε για τις φετινές Πανελλήνιες και διαπιστώσαμε πως εκτός από δημοσιογράφος που διακρίνεται για τον εύστοχο σχολιασμό του και την “έξυπνη” ματιά του, είναι και ένας εξαιρετικά σεμνός άνθρωπος, τιμώντας στο ακέραιο το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Infokids.gr ανέφερε τα εξής “Είναι τιμητική η επιλογή του κειμένου μου, όμως θεωρώ πως υπάρχουν εκατοντάδες εξαιρετικά κείμενα συναδέλφων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, απλώς έτυχε να είναι το δικό μου.  Υποθέτω, τους ενδιέφερε το θέμα και έτυχε να επιλέξουν ένα σχετικό δικό μου μικρό κείμενο.”