Πανευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας κατέκτησε η ελληνική μαθητική εικονική επιχείρηση ΕCOWAVE

Μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία σημείωσε η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΕCOWAVE A.E. από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Τελικό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, τον 31ο JA Europe Company of the Year Competition 2020 που πραγματοποιήθηκε στις 22 με 24 Ιουλίου με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε το Βραβείο Καινοτομίας JA Europe Delta Innovation Award και ήταν μεταξύ των μόλις 7 ομάδων που βραβεύθηκαν από τις 40 ομάδες που διαγωνίσθηκαν.

Στις 7 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ευρώπης για το 2020!

Η επιτυχία αυτή είναι πολύ μεγάλη καθώς η ελληνική ομάδα, με το καινοτόμο προϊόν της, τον άριστο επαγγελματισμό της και την άψογη προετοιμασία της, κατάφερε να ξεπεράσει ομάδες από μεγάλες χώρες, με παράδοση στη μαθητική επιχειρηματικότητα, όπως Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία και πολλές άλλες, οι οποίες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν καμία διάκριση.

Οι μαθητές «επιχειρηματίες» της Α’ Λυκείου ξεχώρισαν με τη δημιουργία του «Βio-Veil», του πρώτου απολύτως βιοαποικοδομήσιμου ρολού χαρτιού για εξεταστικά κρεβάτια νοσοκομείων, ιατρείων, φυσικοθεραπευτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής. Στο ρολό «Bio-Veil», η αδιάβροχη επένδυση που έχει το χαρτί δεν είναι από πλαστικό -όπως στα ρολά που χρησιμοποιούνται τώρα- αλλά από φυσικές πρώτες ύλες, όπως άμυλο, σιτάρι και φυτικά έλαια. Με τη χρήση αυτών των φυσικών υλικών, το ρολό «Βio-Veil» όταν πετιέται, διαλύεται, γίνεται λίπασμα και δεν αφήνει κανένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρόκειται για πολύ έξυπνη και άμεσα υλοποιήσιμη ιδέα που μπορεί να βγει άμεσα στην αγορά και να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση της χρήσης πλαστικού στον ιατρικό χώρο.

Η ΕCOWAVE A.E. είχε βραβευθεί στις 8 Μαΐου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Junior Achievement Greece και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe. Πανευρωπαϊκά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» του Junior Achievement, τη σχολική χρονιά 2019-2020, 355.000 μαθητές και μαθήτριες (15 έως και 18 ετών) από 40 χώρες.

Η συγκινητική στιγμή της βράβευσης

Στις 24 Ιουλίου, κατά την VIRTUAL & LIVE τελετή των βραβεύσεων, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Αντιπρόεδρος της DELTA EMEAI, αρμόδιος για το προσωπικό της εταιρείας, Shane M. Spyak, συνδέθηκε διαδικτυακά με το στούντιο στην Πορτογαλία, ανέλυσε αυτά τα κριτήρια και στη συνέχεια ακούστηκε η ανακοίνωση που έκανε υπερήφανη την ελληνική ομάδα και όλους τους Έλληνες: «And the winner is…… ECOWAVE from Greece!».

Αμέσως έγινε σύνδεση με Θεσσαλονίκη και η οθόνη γέμισε με 25 χαρούμενα παιδιά να πανηγυρίζουν τη σπουδαία αυτή βράβευση, κρατώντας στα χέρια τους την Ελληνική σημαία.

Ο Γενικός Διευθυντής της «επιχείρησης», Θοδωρής Μάντσης, μιλώντας με συγκινητικό ήθος, ευχαρίστησε πολύ ευγενικά την DELTA για τη βράβευση και συνεχάρη όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι νικητές».

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης

Tα 5 «στελέχη» της ΕCOWAVE που εκπροσώπησαν την 25μελή ομάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ήταν ο Θοδωρής Μάντσης, η Μαρία Μπατζόλη, η Αναστασία Πράτανου, η Βάλια Αλευρίδου και ο Γιώργος Γκούλης.

Μάρκος Βερέμης: «Τα παιδιά της ECOWAVE έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες»

Ο Πρόεδρος του Junior Achievement Greece και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Πανελλαδικού Διαγωνισμού, Mάρκος Βερέμης, συνεχάρη θερμά την ομάδα τονίζοντας: «Τα «στελέχη» της ECOWAVE έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες με τη μεγάλη αυτή Ευρωπαϊκή επιτυχία τους. Ο ανταγωνισμός μεταξύ 40 μαθητικών επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη ήταν πολύ μεγάλος και η βράβευσή τους έδειξε ότι είναι πραγματικά «ready for business» από την ηλικία των 15 ετών. Σκέφθηκαν και υλοποίησαν ένα πολύ χρήσιμο, οικολογικό προϊόν που λείπει και χρειάζεται στην αγορά. Έχουν μεγάλο ταλέντο στην επιχειρηματικότητα και την επικοινωνία και είμαι απολύτως βέβαιος για την επιτυχία τους, σε όποιον επαγγελματικό δρόμο κι εάν ακολουθήσουν. Και πάλι πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα και τους υποστηρικτές της».