Πανικός σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής – “Έκαναν φτερά” τα λεφτά των μαθητών για την πενταήμερη εκδρομή

Θεατές μιας δυσάρεστης κατάστασης έγιναν οι υπεύθυνοι μεγάλου ιδιωτικού Λυκείου στο Χαϊδάρι καθώς με την επιστροφή από την χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι τα 20.000 ευρώ που μάζεψαν οι μαθητές προκειμένου να πάνε την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους “έκαναν φτερά”.

Πώς συνέβη η κλοπή

Σύμφωνα με το Xaidarisimera.gr , οι άγνωστοι δράστες στις 1:30 το πρωί της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου, αφού πήδηξαν από τα κάγκελα του σχολείου, παραβίασαν διαδοχικά τις πόρτες του γραφείου και του λογιστηρίου. Από το εσωτερικό του αφαίρεσαν ποσό περίπου 20.000 ευρώ, λεφτά που μάζευαν οι μαθητές με τη βοήθεια των γονιών τους για εκδρομή στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα άρπαξαν κουπόνια αγορών, που μοιράζει η επιχείρηση στους εργαζόμενούς της.

Περίοικος, που είδε τις φιγούρες των δραστών μέσα στο σκοτάδι, κάλεσε την Αστυνομία, στο μεταξύ όμως οι διαρρήκτες είχαν αρπάξει ήδη τη λεία τους και έγιναν καπνός. Το αμέσως επόμενο πρωί ο Λυκειάρχης πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Το ίδιο συνέβη και στο γυμνάσιο

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, μάλλον οι ίδιοι δράστες, λειτούργησαν και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά «χτύπησαν» στο Γυμνάσιο του ίδιου εκπαιδευτικού ομίλου, ωστόσο εκεί δεν βρήκαν τίποτε να πάρουν.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα δύο παραπάνω κτήρια δεν διαθέτουν συναγερμό, αλλά ούτε και κάμερες καταγραφής. Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου.