Πασίγνωστης μάρκας tablet πήρε φωτιά ενώ φόρτιζε πάνω στο κρεβάτι 11χρονου

Την τύχη με το μέρος του είχε ο 11χρονος Callum Hewkin από το Staffordshire της Μ. Βρετανίας, ο οποίος γλύτωσε από σοβαρότατο έγκαυμα! Το παιδί αποκοιμήθηκε με το tablet ακουμπισμένο πάνω στο κρεβάτι του και συνδεδεμένο με τον φορτιστή, καθώς έβλεπε βίντεο. Το επόμενο πρωί, οι γονείς του πήγαν στο δωμάτιό του και το βρήκαν γεμάτο καπνούς, ενώ μια μεγάλη τρύπα είχε ανοίξει στο σημείο του στρώματος όπου το tablet είχε πάρει φωτιά!

Οι γονείς κάλεσαν αμέσως τους Πυροσβέστες, οι οποίοι είπαν ότι το παιδί θα μπορούσε ακόμα και να έχει ξεψυχήσει.

Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τους γονείς του Callum, η φωτιά είχε ξεκινήσει δευτερόλεπτα πριν μπουν στο δωμάτιο του παιδιού και αυτός είναι ο λόγος που πρόλαβαν το μεγάλο κακό. Το tablet, ωστόσο, μάρκας Samsung, που είχε λιώσει, είχε ήδη προλάβει να αφήσει τρύπα στο στρώμα, ενώ είχε λιώσει και το καλώδιο φόρτισης.

Οι ίδιοι είπαν, ότι δεν είχαν ιδέα πως το παιδί είχε πάρει στο κρεβάτι το 4 ετών tablet, ούτε ότι το είχε αφήσει στην φόρτιση για 9 ώρες –το παιδί, λένε, το έκανε κρυφά, αφού στο σπίτι τους υπάρχουν αυστηροί κανόνες χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών.

«Μας κάνει εντύπωση που το παιδί δεν ξύπνησε από την έντονη μυρωδιά, αλλά είμαστε ευγνώμονες που προλάβαμε τα χειρότερα. Οι πυροσβέστες μας είπαν, ότι αν είχαμε μπει στο δωμάτιο 10 λεπτά αργότερα, ο Callum θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή του!», λέει ο πατέρας του.

Η φωτιά, πάντως, ξεκίνησε από το σημείο της μπαταρίας του tablet. Οι γονείς υποστηρίζουν, ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο για μία τόσο γνωστή συσκευή και υποστηρίζουν, ότι η εταιρία θα έπρεπε να έχει εκδώσει κανόνες ασφαλείας για την σωστή χρήση τέτοιων συσκευών.

Η MailOnline που δημοσίευσε την είδηση έχει επικοινωνήσει με τη Samsung, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμα κάποια επίσημη απάντηση.

Πηγή: dailymail.co.uk