«Πάσχα στο μπαλκόνι» σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Ν. Σύψα

Μπαίνοντας στην 3η εβδομάδα από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία στην Ελλάδα και ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, όπως δυστυχώς και ο αριθμός των νεκρών, αυξάνονται καθημερινά, λογικό είναι οι περισσότεροι από εμάς να αναρωτιόμαστε για την πορεία της κατάστασης, αλλά και πότε θα μπορέσουμε να δούμε ένα «φως στο τούνελ».

Στο επίμονο ερώτημα «πότε» έδωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί την δική του απάντηση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ: Όπως ο ίδιος είπε, η κορύφωση της πανδημίας στην Ελλάδα υπολογίζει να έρθει περί τα μέσα με τέλη Απριλίου. Για την ακρίβεια τόνισε, ότι τις επόμενες ημέρες «θα μπούμε σε δύσκολα νερά» και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για εφησυχασμό.

Πρόσθεσε, ότι μέσα στον Μάιο ελπίζει να έχουμε «κάθοδο της καμπύλης και να αρχίσουμε να συζητάμε για άρση μέτρων», τονίζοντας βέβαια ότι η επιδημία είναι απρόβλεπτη.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε, ότι «αυτό που έρχεται τώρα είναι το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας και τώρα είναι η ώρα για να μην βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας, με καμία δικαιολογία. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά καλώ τους πολίτες να βάλουν όλοι πλάτη για να ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο.»

Και υπογράμμισε, αναφορικά με το Πάσχα: «Μεγάλη εβδομάδα σπίτια μας, Ανάσταση στα μπαλκόνια μας».