Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Κώστας που έπεσε από το μπαλκόνι – Η απόφαση των γονιών συγκινεί

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Κώστας που έπεσε από το μπαλκόνι - Η απόφαση των γονιών συγκινεί

Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του 6χρονου Κώστα που από το απόγευμα της Κυριακής δίνει μάχη για κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα είναι μη αναστρέψιμη.

Ο 6χρονος Κώστας έδωσε γενναία μάχη για να ζήσει

Ο άτυχος 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στο κενό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο και οι γιατροί “έπεσαν” επάνω του για να τον σώσουν. Το παιδάκι είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας του όλο και επιβαρυνόταν.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό  στον εγκέφαλό του είχε αναπτυχθεί εγκεφαλικό οίδημα από το αρχικό διάστημα του τραυματισμού του και γι’ αυτό η κατάσταση της υγείας του θεωρήθηκε εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο 11χρονος Διονύσης τα κατάφερε - Το "ευχαριστώ" της μαμάς για την επανασυγκόλληση του ώμου

Οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του

Σύμφωνα με το thebest.gr το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς  έλαβαν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν ζωή σε άλλα παιδιά που δίνουν επίσης τον δικό τους αγώνα.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ εγκεφαλικου θανάτου και οι γονείς έχουν συναινέσει  στο να γίνει δωρέα των οργάνων του.Έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εύρεση των ληπτών.

«Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή», δηλώνει ο κ. Ηλιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Υποτροφίες για μαθητές στη μνήμη της Καρολάιν που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας

Γνωστό Νηπιαγωγείο ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο – Τι καταγγέλουν γονείς και εκπαιδευτικοί

Το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως για την Ημέρα της Γυναίκας είναι η ευχή που όλες οι γυναίκες επιθυμούμε