Πειθαρχικές διώξεις εις βάρος δικηγόρων που συμμετέχουν σε «τηλεδίκες» για Πισπιρίγκου και Αναγνωστόπουλο

Πανελλαδικό έλεγχο ξεκίνησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τα φαινόμενα δικηγόρων που συμμετείχαν σε τηλεοπτικά παράθυρα για εκκρεμείς υποθέσεις. Ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, επιλήφθηκε αυτεπάγγελτα ασκώντας πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Ο Ζήσης Κωνσταντίνου ζήτησε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανά την Ελλάδα, να του στείλουν βιντεοκασέτες των δελτίων ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών, στις οποίες συμμετέχουν δικηγόροι, ενώ εκτιμάται ότι ελέγχονται πειθαρχικά περίπου 20 δικηγόροι.

Πειθαρχικές διώξεις κατά δικηγόρων που… αγορεύουν στα «τηλεπαράθυρα»

Σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, παρέχεται η δυνατότητα ο ΔΣΑ πανελλαδικά να ελέγξει πειθαρχικά όλους τους δικηγόρους για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Δικηγορικό Σύλλογο, εκτός των Αθηνών.

Αιτία για να εκκινήσει αυτή η διαδικασία είναι το γεγονός ότι πολλοί δικηγόροι, κάποιοι μάλιστα έχουν ως πελάτες τους τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις εκκρεμείς υποθέσεις, να μετέχουν σε τηλεοπτικά παράθυρα, εκπομπών ή δελτίων ειδήσεων, και εκφράζουν γνώμες για υποθέσεις όπως η πολύκροτη ιστορία με τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα, η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, οι δίκες των ηθοποιών Δ. Λιγνάδη και Π. Φιλιππίδη, κ.λπ.

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε σχέση με 16χρονη από την Αλόννησο πριν την Καρολάιν

Να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει εκφράζει «τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές» δικηγόρων που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους καθ’ έξιν και συνήθεια δικηγόρους που συμμετέχουν σε τηλεδίκες ότι «η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος επιβάλλει την πιστή τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και δεοντολογίας για τη λυσιτελή άσκηση του έργου του δικηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης, ως συλλειτουργού αυτής και για την επιβαλλόμενη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειάς του».

Μάλιστα, η Ολομέλεια των προέδρων είχε τονίσει «τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές δικηγόρων» και είχε προειδοποιήσει ότι «θα κριθούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Δεν είχε παραλείψει το ανώτατο όργανο των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να επισημάνει ακόμα ότι «δεν συγχωρούνται, ιδίως σε δικηγόρους, παραβιάσεις της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας και του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, καταχρηστικές συμπεριφορές και συμμετοχή σε τηλεδίκες».

Πισπιρίγκου: «Τηλεδίκες και τηλε-εισαγγελείς προσπαθούν να δείξουν ότι είναι η σύγχρονη εκδοχή του σατανά»

Έγραψαν ραπ τραγούδι κατά της Πισπιρίγκου: «ΔΕΝ είναι μάνα. Ακόμη και ο διάβολος κοιτάζει φοβισμένα»

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο ο καιρό ο μέχρι πρότινος διορισμένος από το δικαστήριο για την υπεράσπισή της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου (σ.σ. πριν μια εβδομάδα έληξε ο διορισμός του) δικηγόρος Κων/νος Ζάρδας είχε κάνει λόγο για δημοσιογράφους και Μέσα που «έχουν διαπράξει βαναυσότητες» σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

«Έχουν γίνει ακρότητες, έχουν γίνει βαναυσότητες. Τα στοιχεία για τα οποία κατηγορείται είναι διάτρητα, ωστόσο η κατηγορούμενη είναι στη φυλακή. Έχουμε δημοσιογράφους να βγαίνουν και να σκυλεύουν ένα πτώμα, αυτό το κάνουν επειδή είναι σε απόλυτη αδυναμία.

 Τηλεδίκες, τηλε-εισαγγελείς, τηλε-ιατροδικαστές και ότι τηλέ υπάρχει έχουν πάρει εργολαβικά το θέμα, το πώς θα εκτονωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, πώς θα βαφτιστεί ότι είναι ο σύγχρονος Βελζεβούλ, ότι είναι η σύγχρονη εκδοχή του σατανά και θα πρέπει να λιθοβοληθεί στην Πλατεία Συντάγματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάρδας, μιλώντας στο Mega.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Ανακαλούνται rapid tests από τα φαρμακεία – Δείτε για ποια πρόκειται

Πάτρα: Τα νεότερα για την υγεία της 6χρονης που κινδύνευσε να πνιγεί – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Πανελλήνιες 2022: Ο Αντισυνταγματάρχης που συγκέντρωσε 19.580 μόρια – «Η κόρη μου κρατούσε το βιβλίο και της έλεγα το μάθημα»