Πάτρα: Τα νεότερα για την υγεία της 6χρονης που κινδύνευσε να πνιγεί – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Στο Νοσοκομείο Παίδων 11χρονος με πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Ξεκίνησε από το πρωί η διαδικασία για να ξυπνήσει η 6χρονη που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Ζαχάρως Ηλείας την προηγούμενη Τετάρτη. Η πρώτη εικόνα του παιδιού είναι θετική.

Χθες έγινε ο πρώτος νευρολογικός έλεγχος από την ιατρονοσηλευτική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη η 6χρονη από το βράδυ της Τετάρτης, και η εικόνα ήταν πολύ καλή.

 Σήμερα θα την «ξυπνήσουν»

O υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης και οι συνεργάτες του άνοιξαν ένα νευρολογικό παράθυρο για να δουν πως είναι η νευρολογική εικόνα της μικρής και οι πρώτες ενδείξεις ήταν καλές. Φάνηκε ότι δεν ανέπτυσσε εγκεφαλικό οίδημα και δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο νευρολογικής φύσης θέμα. Επίσης η καρδιά της μικρής είχε ρυθμό παρ’ ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Σωτήριο φιλί της «ζωής» για 6χρονη από τη μητέρα της

Υπενθυμίζουμε ότι το κοριτσάκι έχει έρθει στην Ηλεία, τόπο καταγωγής των γονιών της, από την Ελβετία όπου διαμένει μόνιμα με τους γονείς της και την αδελφή της. Το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πάει για μπάνιο στη Ζαχάρω. Ενώ η μικρή απολάμβανε τη θάλασσα και το παιχνίδι κάποια στιγμή η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι κάτι είχε συμβεί στην κόρη της.

Εσπευσε, έβγαλε το παιδί από τη θάλασσα και για καλή της τύχη γνώριζε από πρώτες βοήθειες και της έδωσε το φιλί της ζωής. Ευτυχώς η παραλία διέθετε και ναυαγοσώστη ο οποίος έφτασε κοντά της σε λίγα λεπτά και της παρείχε σωτήρια βοήθεια μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ με το εξειδικευμένο προσωπικό.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κρεστένων και ακολούθως στο νοσοκομείο του Πύργου όπου η μικρή υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και αφού τη διασωλήνωσαν τη μετέφεραν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.«Με την ευκαιρία του περιστατικού αυτού θέλω να τονίσω πόσο καθοριστική είναι η γνώση των πρώτων βοηθειών» τονίζει στο pelop.gr, ο κ. Ηλιάδης και εξηγεί:

«Αρχικά η παρέμβαση της μητέρας στα πρώτα λεπτά του συμβάντος, και ακολούθως του ναυαγωσώστη ήταν καθοριστική.

Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους από εμάς τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον ΕΕΣ πρέπει να είναι πιο εντατικά.

Πέρα από την πρόληψη πιστεύω ότι η γνώση των πρώτων βοηθειών από τον απλό κόσμο είναι απαραίτητη. Και φυσικά η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε από τον άρτιο χειρισμό που επιφύλαξε το υγειονομικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, του κέντρου υγείας και του νοσοκομείου Πύργου. Ολοι μαζί πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τη ζωή αυτού του παιδιού».

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται οι αυτοκτονικές τάσεις των εφήβων και οι γονείς καλούνται να γνωρίζουν την αιτία!

Πανελλήνιες 2022: Ο Αντισυνταγματάρχης που συγκέντρωσε 19.580 μόρια – «Η κόρη μου κρατούσε το βιβλίο και της έλεγα το μάθημα»

ΕΟΦ: Ανακαλούνται rapid tests από τα φαρμακεία – Δείτε για ποια πρόκειται