Αρχική Περιβάλλον Περιποιηθείτε τον κήπο σας έξυπνα και οικονομικά!

Περιποιηθείτε τον κήπο σας έξυπνα και οικονομικά!

Η άνοιξη έχει δώσει δυναμικά το "παρών" της, χαρίζοντας απλόχερα στη φύση την ομορφιά και την ευωδία των λουλουδιών. Εκμεταλλευετείτε την καλοκαιρία της εποχής και περιποιηθείτε μαζί με τα παιδιά σας το κήπο του σπιτού, έξυπνα και προπαντώς οικονομικά όχι μόνο για την τσέπη σας αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

1) Χρησιμοποιήστε τον κουβά σας για τη συλλογή του βρόχινου νερού, με το οποίο μπορείτε να ποτίσετε τον κήπο σας χωρίς να σπαταλήσετε υδάτινους πόρους και να “φουσκώσετε” το λογαριασμό του νερού.
2) Επιλέξτε να φυτέψετε βότανα και λαχανικά που ευδοκιμούν στη Μεσόγειο.
3) Προτιμήστε να τοποθετήσετε στο χώμα ένα στρώμα στρώμα από νοτισμένα φύλλα ή ακομα και άχυρο, λύση που συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση της υγρασίας στις ρίζες των φυτών κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες.
4) Ξεριζώστε τα παράσιτα των φυτών που απορροφούν σημαντικά ποσοστά νερού και αναπτύσσονται εις βάρος των φυτών σας.
5) Αν φυτέψετε ένα νέο θαμνοειδές φυτό, φυτέψτε μαζί ένα πλαστικό σωληνάριο ώστε το νερό να καταλήγει απευθείας στις ρίζες. Επίσης, ποτίστε νωρίς το πρωί ή νωρίς το απόγευμα ώστε να αποφύγετε την εξάτμιση του νερού από τη ζέστη.
6)Bάλτε τα φυτά σας σε μεγάλες γλάστρες οι οποίες διατηρούν την υγρασία καλύτερα από τις μικρές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.