Θεανώ Φωτίου: Περισσότερα παιδιά φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς- Το 2019 θα δημιουργηθούν 1.800 νέοι σταθμοί

Λειτουργούν κανονικά από αύριο (3/1) οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς να μην έχουν καμία αγωνία για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 Fm. Η κ. Φωτίου τόνισε πως θα ισχύσει ό,τι και πέρσι και πως και φέτος θα υπάρξουν θέσεις για τα παιδιά οικογενειών που επλήγησαν από την κρίση.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, στα αντίμετρα της κυβέρνησης έχει υπολογιστεί ένα κονδύλι 150 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να καλυφθούν από το 2019 όλες οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ υπογράμμισε πως θα δημιουργηθούν 1.800 νέοι παιδικοί σταθμοί.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε στο Πρακτορείο 104,9 Fm ότι πέρσι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί πήραν 91.000 παιδιά ενώ φέτος θα πάρουν 100.000 παιδιά, καθώς συμπληρώθηκε μέσω ΕΣΠΑ ο κρατικός προϋπολογισμός αγγίζοντας τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Φωτίου είπε ότι πέρσι 47.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς προέρχονταν από οικογένειες στις οποίες οι γονείς ήταν άνεργοι, κάτι που εκτίμησε ως πολύ σημαντική απόφαση ? και για τον ίδιο λόγο θα ισχύσει και φέτος το ίδιο σύστημα, δηλαδή τα παιδιά ανέργων οικογενειών θα μπορούν να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς.