“Πήγα τη θετή μου κόρη στον γυναικολόγο και η μητέρα της έγινε έξαλλη μαζί μου”

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι θετός γονιός. Θέλεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά-μπόνους στη ζωή σου, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις τα όρια, ειδικά με τους βιολογικούς γονείς τους. Είναι πολύ πιο εύκολο εάν όλοι οι ενήλικες τα “βρίσκουν” μεταξύ τους, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει πάντα. Όμως, παρόλο που υπάρχει γενικά ένα αρνητικό στερεότυπο για τις θετές μαμάδες, υπάρχουν αμέτρητες εκεί έξω, οι οποίες πραγματικά θέλουν το καλύτερο για τα νεώτερα μέλη της οικογένειάς τους.

Αυτό φαίνεται να ισχύει για την παρακάτω μητριά, στην οποία απευθύνθηκε η έφηβη θετή κόρη της για βοήθεια. Όταν έσπευσε, όμως, να την βοηθήσει δέχθηκε επίθεση από τη βιολογική μαμά της και τώρα δεν είναι σίγουρη πώς να το χειριστεί -όπως, τουλάχιστον, αναφέρει στο Reddit, όπου έστειλε το παρακάτω ερώτημα:

“Είμαι παντρεμένη εδώ και 4 χρόνια και ο άντρας μου έχει μία 17χρονη κόρη από τον πρώτο του γάμο.

Για να είμαι ξεκάθαρη: Ο άντρας μου κι εγώ αρχίσαμε να βγαίνουμε πολύ μετά το διαζύγιό του με την γυναίκα του.

Όλον αυτόν τον μήνα η μικρή μένει μαζί μας γιατί η μαμά της διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Πριν από λίγο καιρό, ωστόσο, όταν της ήρθε η περίοδός της, ανησυχήσαμε, γιατί για τρεις μέρες ήταν στο κρεβάτι, έκανε εμετό, είχε τρομερό πόνο και αίμα… Είχα και εγώ τέτοια συμπτώματα στην εφηβεία και δυστυχώς άργησα πολύ να το ψάξω μέχρι να ανακαλύψω ότι είχα πολυκυστικές ωοθήκες.

Ρώτησα τη μικρή αν αυτό ήταν κάτι που της συνέβαινε συχνά και μου είπε πως πάντα πονάει πολύ και πως ο ο γιατρός της τής έχει πει πως είναι φυσιολογικό, απλά κάποιες γυναίκες δεν αντέχουν στον πόνο. Εγώ ανησύχησα ακόμα περισσότερο και της είπα, ότι αυτό δεν μου ακούγεται και πολύ σωστό και ίσως έπρεπε να πάρουμε μία ακόμα ιατρική γνώμη. Με ρώτησε αν έχω κάποιον γιατρό που εμπιστεύομαι και της είπα ‘ναι, τον γυναικολόγο μου’, οπότε μου ζήτησε να τον επισκεφθούμε μαζί και βέβαια έκλεισα αμέσως ραντεβού.

Το επόμενο πρωί ήμασταν στο ιατρείο του και επειδή ο άντρας μου ήταν σε ταξίδι, του έστειλα απλά ένα μήνυμα για να του πω τι σκοπεύαμε να κάνουμε με την κόρη του.

Φτάσαμε, λοιπόν, στον γυναικολόγο και την περίμενα στο αυτοκίνητο. Όταν βγήκε από το ιατρείο του ήρθε κοντά μου και άρχισε να κλαίει ανακουφισμένη, επειδή ο γιατρός της είπε πως ο πόνος της δεν είναι φυσιολογικός και ότι μέχρι να κάνει κάποιες εξετάσεις πρέπει να πάρει συγκεκριμένα χάπια που θα την ανακουφίσουν και θα μειώσουν την αιμορραγία (όχι αντισυλληπτικά).

Επιστρέφοντας στο σπίτι, κάλεσε τη μαμά της για να της πει τι είπε ο γιατρός. Ακουγόταν χαρούμενη όσο της μιλούσε. Όταν τελείωσε, όμως, η μαμά της με κάλεσε πίσω και ήταν εξοργισμένη μαζί μου! Ουρλιάζοντας και αποκαλώντας με ονόματα, είπε ότι ότι δεν είχα καμία δουλειά να κάνω κάτι τέτοιο και ότι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν λόγο στην υγεία της είναι αυτή και ο σύζυγός μου.

Είπε, επίσης, ότι ήταν ανατριχιαστικό να μιλάω για τα ιδιωτικά μέρη της κόρης της και ότι επρόκειτο να πάει στον δικηγόρο της και να ζητήσει η μικρή να έρχεται σε εμάς μόνο για επίσκεψη.

Έμεινα έκπληκτη από όλο αυτό. Η θετή κόρη μου είναι αρκετά μεγάλη για να πάρει τις δικές της αποφάσεις σχετικά με την υγεία της… Είναι 17 ετών! Δεν είναι μωρό. Και δεν είχα καμία άλλη πρόθεση, παρά να την βοηθήσω γιατί πήγα στον γιατρό για το ίδιο πράγμα στην εφηβεία μου. Δεν μιλούσα για τα γεννητικά της όργανα. Μιλούσα για την περίοδό της. Και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό.”

Σύμφωνα με τη θετή μαμά, ο σύζυγός της συμφώνησε μαζί της, αλλά αναγνωρίζοντας ότι είναι προκατειλημμένος υπέρ της, θέλησε να ζητήσει τη γνώμη των χρηστών του Reddit: “Θα ήθελα να μάθω τι έκανα λάθος και αν έκανα να ζητήσω συγγνώμη από τη μαμά της κόρης μου”.

Τι γνώμη είχαν οι χρήστες του Reddit;

Ένας από αυτούς είπε: “Πρώτα απ ‘όλα, η μαμά πιθανότατα αισθάνεται υπονομευμένη ή σαν να έχει αποτύχει στη φροντίδα του παιδιού της, επειδή δεν πήρε πιο σοβαρά το πρόβλημά του. Και το καταλαβαίνω. Πρέπει να νιώθει χάλια. Και εγώ έτσι θα ένιωθα. Ωστόσο, μετά θα αναγνώριζα τη βοήθεια που παρασχέθηκε στο παιδί μου και θα έλεγα ένα «ευχαριστώ, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο επίπονο της είναι όλο αυτό και ευτυχώς ακούγεται τόσο ανακουφισμένη».”

Ένας δεύτερος χρήστης συμφώνησε, γράφοντας, “Η γυναίκα μου είχε πολυκυστικές και δεν είχε διαγνωστεί μέχρι τα 25, επειδή η μητέρα της τής είπε το ίδιο πράγμα: Είσαι απλώς άτυχη και έχεις κακές περιόδους. Είχε πολύ άσχημα συμπτώματα τα τελευταία 12 χρόνια και έπρεπε να κάνει 9 συνολικά χειρουργικές επεμβάσεις και υστερεκτομή. Κάνατε το απολύτως σωστό. Η ενδομητρίωση δεν είναι αστείο και η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ χρήσιμη αναφορικά με τη θεραπεία.”

Τέλος, ένα άλλο άτομο έγραψε: «Στα 17 της, θα μπορούσε ήδη να έχει το δικό της παιδί! Οπότε η κοπέλα έχει το δικαίωμα να έχει άποψη για να ζητήσει τη βοήθεια γυναικολόγου. Δεν άλλαξε η ζωή της, ούτε επέμβαση πήγε να κάνει! Μία συμβουλή ζήτησε!”

πηγή: cafemom.com