Πήρε την πρωτιά στην Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα και την υποτροφία για να σπουδάσει στη Βοστώνη!

Το 2022 είναι αναμφίβολα η χρονιά του 17χρονου μαθητή Κωνσταντίνο Ηλία τού Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων, που κατέκτησε την θέση στη Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα που διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το Τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή-φορέα τής Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Οι πέντε πρώτοι διαγωνιζόμενοι
, με τις καλύτερες επιδόσεις στον τελικό εθνικό γύρο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, προκρίθηκαν στον τελικό τής Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο στη Βουδαπέστη.
Οι σπουδαίες επιδόσεις του δεν σταματούν εδώ καθώς ο Κωνσταντίνος είναι μέλος τής πενταμελούς ομάδας που θα συμμετάσχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών, καθώς κατέκτησε την θέση στον 3o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Λόγω τής πανδημίας Covid 19 η Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από 26 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου 2022, με διοργανώτρια χώρα την Κίνα.

Θα σπουδάσει με υποτροφία στη Βοστώνη

Οι επιτυχίες τού, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, αφού έλαβε τη θέση στον 3ο Διαγωνισμό στα Οικονομικά “Ερμής”, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).
Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Κωνσταντίνος έχει ήδη γίνει δεκτός με πλήρη υποτροφία στη Σχολή Διοίκησης (Questroom School of Βusiness) τού Boston University και θα σπουδάσει Business Administration with an Operation and Technology Management Concentration. Για την εισαγωγή του αρίστευσε στις εξετάσεις SAT, λαμβάνοντας βαθμό που αντιστοιχεί στο 1% των Αμερικανών μαθητών!

Διαβάστε επίσης:

Η Ελένη Πετρουλάκη και οι 4 κόρες της απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη Μύκονο

Γονείς, μην γυρνάτε την πλάτη στα παιδιά και πηγαίνετε μόνοι σας διακοπές…..Χορτάστε τα όσο είναι ακόμη μικρά…..

Βάσεις 2022: Η Ροδίτισσα Κων/να Γιαντσίδη μπήκε πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης!