Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Ποιο είναι το πιο διάσημο αβγό στον κόσμο;

Ποιο είναι το πιο διάσημο αβγό στον κόσμο;

Μα το αβγό του Κολόμβου. Κι αν αναρωτιέστε πώς προέκυψε η έκφραση, ας πάμε πολλά πολλά χρόνια πίσω και ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Λέγεται λοιπόν ότι ζητήθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο όταν ήταν στη βασιλική αυλή της Ισαβέλλας να λύσει ένα πρόβλημα όπου το ζητούμενο ήταν να σταθεί όρθιο ένα αβγό.

Δοκίμασαν πολλοί, κανείς όμως δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο. Σύμφωνα με το μύθο, όταν έφτασε η σειρά του Κολόμβου, αυτός έκανε το εξής έξυπνο: το έσπασε λίγο (κάποιοι λένε ότι το έβρασε κιόλας) ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό επίπεδο ισορροπίας. Η ευφυΐα του Κολόμβου και το νόημα της φράσης βρίσκονται στο ότι ενώ κανείς δεν είχε βάλει περιορισμό «χωρίς να σπάσει το αβγό», κάποιοι το θεώρησαν αυτονόητο.

Επικράτησε λοιπόν να χρησιμοποιείται η φράση κάθε φορά που η λύση για ένα πρόβλημα είναι τόσο απλή, που καμιά φορά δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.