Πώς μια μαμά έσωσε την 13χρονη κόρη της χάρη στα μαθήματα πρώτων βοηθειών που παρακολούθησε

Οι γνώσεις πρώτων βοηθειών είναι πολύτιμες καθώς πολλές ανθρώπινες ζωές θα είχαν σωθεί αν η πλειοψηφία των συμπολιτών γνώριζε την ΚΑΡΠΑ καθώς και βασικές αρχές για να αντιμετωπιστεί η πνιγμονή από ξένο σώμα. Αρωγός σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία ώστε όλο και περισσότεροι να μάθουν τις αρχές της βασικής υποστήριξης της ζωής καθώς να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση είναι ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, που διοργανώνει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα.

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι χάρη στα μαθήματα που έτυχε να παρακολουθήσει μια μαμά, κατάφερε να ανταποκριθεί επιτυχώς και να σώσει από πνιγμονή από ξένο σώμα την 13χρονη κόρη της. Η μητέρα αμέσως μετά το συμβάν όπου ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη λόγω της εκπαίδευσης της από το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, τους ευχαρίστησε και έστειλε το δικό της μήνυμα για το πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι όλοι μας να λάβουμε την αντίστοιχη εκπαίδευση που σε δύσκολες καταστάσεις κυριολεκτικά θα μας βοηθήσει να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή.

Πώς η μαμά Έλενα έσωσε την  13χρονη κόρη του που πνιγόταν από ξένο σώμα

Η μαμά Ελένα εκπαιδεύτηκε στη Δράμα πριν δύο χρόνια ως ανανήπτρια [BLS/ERC] και πέρυσι θέλησε να γίνει και εθελόντρια εκπαιδεύτρια [BLS Instructor] με σκοπό να βοηθήσει στο έργο του οργανισμού στα Ελληνικά σχολεία. Όπως αναφέρει στο μήνυμά της στο KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής:

“Γενικά φημίζομαι για την ψυχραιμία μου, αλλά σήμερα ήμουν ψύχραιμη όσο δεν πάει. Έδωσα πρώτες βοήθειες αντιμετώπισης πνιγμονής από ξένο σώμα στην μεσαία μου κόρη. Εκεί που έτρωγε σταμάτησε ένα κομμάτι κρέας και μελάνιασε. Βήξε βήξε τίποτα! Χτυπήματα στην πλάτη τίποτα!

Μέθοδος cheimlich 2 φορές (κοιλιακές ωθήσεις) και βγήκε….!! Όλοι πανικό στο σπίτι, εγώ ψύχραιμη…

Εεεε ναί, αγαπάμε kids save lives.

Πραγματικά αν δεν την έβλεπα θα είχαμε κλάματα σήμερα…

Μωβ έγινε..”

Δείτε το post του KIDS SAVE LIVES