Πότε επιτέλους τα μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης θα ενταχθούν στο σχολικό πρόγραμμα;

Πέρσι τον Ιούνιο ήρθε στο φως της δημοσιότητας η αληθινή ιστορία της 14χρονης Νεφέλης που χάρη στα μαθήματα Βασικής Υποστήριξης Ζωής που έλαβε στο σχολείο της από τους εθελοντές του Kids Save Lives κατάφερε να σώσει από βέβαιο πνιγμό την 10χρονη αδελφή της.

Η Νεφέλη θέλοντας να διαδώσει τη σημασία αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος που αξίζει να μπει σε όλα τα σχολεία της χώρας μίλησε για το πώς κατάφερε να σώσει την αδερφή της όταν την εντόπισε να μην αναπνέει στην πισίνα του σπιτιού της.

Πώς η 14χρονη Νεφελη έσωσε την αδερφή της που πνιγόταν

«Όταν είδα ότι δεν ανέπνεε, εφάρμοσα εμφυσήσεις και τεχνητή αναπνοή για δύο λεπτά. Ξαφνικά η αδερφή μου άρχισε να κουνιέται και τότε έλεγξα την αναπνοή της. Όταν είδα ότι ανέπνεε, την έθεσα σε “θέση ασφαλείας”. Το ασθενοφόρο έφθασε μετά από 30 λεπτά», περιγράφει με ψυχραιμία τις δραματικές στιγμές όπου έσωσε την ζωή της αδερφής της!

Δείτε την περιγραφή της Νεφέλης

NEFELI, Kids Save Lives in Greece from KIDS SAVE LIVES on Vimeo.

Γιατί το μάθημα της ΚΑΡΠΑ πρέπει να μπει σε όλα τα σχολεία της χώρας

Μέσω της καθιέρωσης των μαθημάτων ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα συνειδητοποιήσουν την αξία παροχής πρώτων βοηθειών, τον σωστό τρόπο παροχής τους και έτσι θα είναι σε  θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Θα είναι ένα μάθημα ζωής που σίγουρα θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τι είναι το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

O ανθρωπιστικός οργανισμός Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, εκπαιδεύει δωρεάν μαθητές σχολικής ηλικίας άνω των 10 ετών και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Το 90% των παιδιών σχολικής ηλικίας αναφέρουν μετά από έρευνα, πως θα ήθελαν να ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε, το σχολικό περιβάλλον είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς εκεί η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα. Οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.

Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, διασκεδαστικές, πολλές φορές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και με μόλις τρεις ώρες της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή.

Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές του Οργανισμού έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 312 σε όλη την χώρα.

Μάθετε περισσότερα εδώ