Πώς μπορεί να βοηθήσει τη μαμά μία χτένα κατά τη διάρκεια του τοκετού;

https://www.infokids.gr/tag/%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b3%ce%b9/

Αν σας έλεγαν, ότι μπορείτε να κρατήσετε στα χέρια σας μία χτένα κατά τη διάρκεια του τοκετού, τι θα σκεφτόσασταν; Κι όμως, λέγεται, ότι μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για την επίτοκο.

Όταν πιάνετε, μια χτένα μπορεί να βοηθήσει να “χτυπήσετε” τα σημεία βελονισμού των χεριών.

Παράλληλα, μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο του πόνου, κάτι που δηλώνει ότι ο εγκέφαλος μπορεί να εστιάσει μόνο σε έναν επιλεγμένο αριθμό αισθήσεων.

Επειδή οι νευρικές απολήξεις είναι πιο κοντά στα χέρια , φτάνουν στον εγκέφαλο πιο γρήγορα, βοηθώντας το σώμα να ξεχάσει τις συσπάσεις.

Για όσους ρωτάνε πώς να την κρατήσουν, χτυπώντας τη χτένα στη βάση των δακτύλων (από την παλάμη του χεριού).

Tι λένε οι ειδικοί

Τελικά μπορεί όντως να βοηθήσει την επίτοκο μία χτένα;  Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο κάθε άνρωπος είναι διαφορετικός και σε κάποιους μπορεί να βοηθήσει σε κάποιους όχι, όμως η απάντηση είναι, ότι μπορεί.

Το κράτημα της χτένας με τα δόντια προς την παλάμη μπορεί να βοηθήσουν στην απόσπαση της προσοχής από τον τοκετό και κατ’ επέκταση να ξεχαστεί ο πόνος. Η χτένα και η αίσθησή της στο χέρι μπορεί να βοηθήσει επίσης και σαν σημείο εστίασης την ώρα του τοκετού και η μέλλουσα μαμά να συγκεντρωθεί σε αυτό. 

Αν υπάρχουν άλλα αντικείμενα που μπορούν αντιστοίχως να βοηθήσουν στον τοκετό, αυτό είναι η μπάλα pilates και σε συνδυασμό με τις τεχνικές αναπνοών αποσπάτην προσοχή από τον πόνο.

Διαβάστε επίσης:

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Ζάππειο

«Ζητώ συγγνώμη, σας αγαπάω πάρα πολύ»: Συγκλονίζει το σημείωμα του 55χρονου πατέρα στη Σκιάθο

Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης: Η ιστορία του θρυλικού ήρωα του θεάτρου σκιών που λάτρεψαν γενιές παιδιών