Πώς μπορεί ο χωρισμός στο γάμο σας να είναι καλός για τη σχέση σας;

Πώς μπορεί ο χωρισμός στο γάμο σας να είναι καλός για τη σχέση σας;

Ο γάμος σας δεν πάει καλά. Ξεκίνησε με μικρές διαφωνίες σχετικά με τις συνήθειες και τη συμπεριφορά του συντρόφου σας και εξελίχθηκε σε μια δυσάρεστη κατάταση, με ελάχιστη έως καθόλου επικοινωνία μεταξύ σας.

Δυσκολεύεστε να πιστέψετε πως η σχέση σας διαβρώθηκε με τον καιρό, αλλά παρά τα όσα έχουν πάει στραβά με τον γάμο σας, εξακολουθείτε να έχετε μια αχτίδα ελπίδας ότι τα πράγματα θα φτιάξουν.

Και δεν κάνετε λάθος. Δεν είστε οι μόνοι που έχουν νιώσει έτσι για τις συζυγικές τους σχέσεις.

Ακόμη και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν περάσει από πολλά δύσκολα σημεία. Ωστόσο, η προσέγγιση που ακολούθησαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της σχέσης τους είναι αυτά που τους έκαναν ένα επιτυχημένο ζευγάρι.

Πρέπει να καταλάβετε ότι, μερικές φορές, για να βρείτε τον δρόμο σας πίσω στον σύντροφό σας, πρέπει να λάβετε ακραία μέτρα. Αυτό σας βοηθά επίσης να δοκιμάσετε τη δύναμη της σχέσης σας και να συνειδητοποιήσετε τι πραγματικά θέλετε.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή ενός χωρισμού (ή ενός δοκιμαστικού χωρισμού) μπορεί να είναι η απάντηση σε πολλά από τα προβλήματα της σχέσης σας.
Αν λοιπόν έχετε αναρωτηθεί: μπορεί ο χωρισμός στο γάμο να είναι καλός για μια σχέση; Μια γρήγορη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λογική στην επιλογή του χωρισμού ως σανίδα σωτηρίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι αν θέλει να σώσει τον γάμο του.

Παρόλο που ο χωρισμός στο γάμο έχει ορισμένες αρνητικές χροιές, καθώς θεωρείται πρόδρομος του διαζυγίου, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί ως ένας τρόπος για να αποκτήσετε προοπτική για τη σχέση σας και τελικά να διορθώσετε τον γάμο σας.

Πώς σας βοηθά ένας χωρισμός να κάνετε τα πράγματα καλύτερα στο σπίτι και πώς να τον αντιμετωπίσετε;

ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ

Αρχικά, το να είσαι μόνος και ελεύθερος ακούγεται ελκυστικό, καθώς δεν χρειάζεται να καλύπτεις τις ανάγκες κάποιου άλλου στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Μπορείς να φας ό,τι θέλεις, να κοιμηθείς όταν θέλεις. Μπορεί ακόμη και να αισθάνεσαι σα να επέστρεψες στη φοιτητική ζωή -και με μεγαλύτερο χρηματικό πλεονέκτημα.

Ακούγεται παράδεισος, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν είσαι πιο φοιτητής και σύντομα μπορεί να συνειδητοποιήσεις, ότι όπως προσάρμοζες εσύ τη ρουτίνα σου για να ταιριάξει με αυτή του συντρόφου σου, έκανε κι εκείνος το ίδιο. Σύντομα μπορεί να εκτιμήσεις το δώρο της συντροφικότητας που σου προσέφερε, της φροντίδας και -πάνω από όλα- της αγάπης.

Χωρίζοντας, οι δύο σύντροφοι μπορεί σύντομα να καταλάβουν ότι η εργένικη ζωή δεν ήταν όπως πίστευαν ότι θα είναι. Οι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν για να ζουν μόνοι. Και τότε θα αρχίσει να λείπει ο ένας στον άλλον. Ο χρόνος που θα περάσουν χώρια θα τους βοηθήσει να κάνουν πιο ξεκάθαρες σκέψεις για τη σχέση τους.

Έχοντας δει και τα οφέλη της εργένικης ζωής, θα είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουν μια σωστή απόφαση για τον γάμο και να συνειδητοποιήσουν, ότι θέλουν να επιστρέψουν σε αυτόν.

ΘΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΑΜΟ

Ο χωρισμός στον γάμο δεν σημαίνει απαραίτητα διαζύγιο και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους δύο.

Είναι καλύτερο, λοιπόν, οι σύζυγοι να συμφωνήσουν με κάποιους όρους και να θέσουν κάποιους κανόνες, ενώ είναι χωρισμένοι. Μπορεί π.χ. να αποφασίσουν από κοινού αν θα συναντιούνται στο διάστημα αυτό, ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα παιδιά, και το σπίτι. Ακούγεται τραγικό, όμως το να πάτε σε ένα διάλειμμα μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρον!

Μπορεί, επίσης, να συμφωνήσουν να βγαίνουν ραντεβού όπως έκαναν πριν παντρευτούν, χωρίς όμως να απατούν ο ένας τον άλλον.

Το χρονικό διάστημα του χωρισμού μπορεί να οριστεί πριν κάνετε το μεγάλο βήμα, ώστε οι σύντροφοι να είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν ο ένας τον άλλον. Μια περίοδος τριών έως έξι μηνών είναι η βέλτιστη, αλλά ακόμη και ένας χρόνος μπορεί να είναι οφέλιμος.

Όταν τελειώσει ο συμφωνημένος χρόνος, το ζευγάρι θα καταλάβει αν υπάρχει ακόμα αγάπη μεταξύ τους ή αν η φλόγα έχει σβήσει.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ -ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΑΖΙ

Το να ξεκινήσατε θεραπεία μετά τον χωρισμό στο γάμο, έχοντας τη θέληση να αναθερμάνετε τη σχέση σας, είναι μια υπέροχη ιδέα. Η συμβουλευτική θα σας βοηθήσει να δείτε την άλλη πλευρά, να ακούσετε τα λόγια του συντρόφου σας και να καταλάβετε πώς νιώθει για εσάς και τον χωρισμό σας.

Ταυτόχρονα, θα εκφράσετε τα συναισθήματά σας ο ένας για τον άλλον και με τη βοήθεια του θεραπευτή, η όλη κατάσταση θα γίνει πιο ξεκάθαρη και πιο εύκολη στην επίλυση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα στον γάμο δεν είναι ποτέ μονόπλευρα. Και οι δύο σύντροφοι είναι μέρος του προβλήματος και πρέπει και οι δύο να εργαστούν για το γάμο για να τον διατηρήσουν υγιή.

Η επικοινωνία με έναν ειδικό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία για το πώς να σώσετε τον γάμο σας και να αποκαταστήσετε την ευτυχία στη σχέση σας.

Πρόσθετα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού:
Διασφαλίζοντας ότι ο χωρισμός σας στο γάμο ισοδυναμεί με μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της σχέσης, εδώ είναι μερικά επιπλέον ζητήματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν το πάρετε απόφαση:

-Ποιος σύζυγος θα έφευγε από το σπίτι αν χωρίζατε; Πού θα έμενε;

-Πώς θα χωριστεί η περιουσία του σπιτιού; Π.χ. αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά είδη κ.λ.π.

-Πόσο συχνά θα επισκέπτεται ο άλλος σύζυγος τα παιδιά;

-Το σεξ και η οικειότητα πρέπει να συζητούνται ανοιχτά. Θα συμμετέχουν οι σύντροφοι σε ερωτικές πράξεις; Μιλήστε ειλικρινά για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας.

-Συμφωνήστε ότι κανένας από τους δύο δεν θα ζητήσει βοήθεια και συμβουλές από δικηγόρο.

πηγή: marriage.com

Διαβάστε επίσης

Πρώτο κουδούνι και νέα δυνατότητα αποχώρησης από το ολοήμερο σχολείο

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου «ανοίγει τις πύλες της» στο Πεδίον του Άρεως