Τρίτη 18 Μαρτίου

Παραδοσιακά τρώμε χαλβά την Καθαρά Δευτέρα – Ο διαιτολόγος Γιάννης Χρύσου απαριθμεί στο Infokids τα οφέλη του!

Τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση χαλβά από ταχίνι συμβουλεύει ο κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος Γιάννης Χρύσου

Διατροφικά, η Καθαρή Δευτέρα αποτελεί το πέρασμα από τις διατροφικές υπερβολές του τριωδίου, σε μία περίοδο διατροφικού περιορισμού.

Η Καθαρή Δευτέρα, μαζί με την Κυριακή του Πάσχα, είναι ίσως οι ημέρες του έτους που συντηρούνται περισσότερο οι διατροφικές παραδόσεις. Την συγκεκριμένη ημέρα το τραπέζι έχει οικογενειακό και εορταστικό χαρακτήρα, με τρόφιμα όπως θαλασσινά, όσπρια, ταραμοσαλάτα, λαγάνα και χαλβά.

Ο χαλβάς είναι ένα προϊόν σησαμιού, που διατηρεί αναλλοίωτα τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Κατά την περίοδο της νηστείας, είναι το τρόφιμο που μπορεί να καλύψει τα περισσότερα κενά που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό του κρέατος και των γαλακτοκομικών.

Ο χαλβάς είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ασβέστιο και σίδηρο.

Επιπλέον περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Χάρη στην σύνθεση του, έχει συνδεθεί με μία σειρά ευεργετικών δράσεων στην υγεία του καταναλωτή. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής, μπορεί να συμβάλλει :

Στον καλύτερο έλεγχο των λιπιδίων στο αίμα (χοληστερόλη)Στην μείωση της αρτηριακής πίεσηςΣτην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας

-Στην βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας

-Προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην ποσότητα κατανάλωσης.

Συγκριτικά με τα άλλα είδη χαλβά, υπερέχει, χάρη στο βασικό του συστατικό από το οποίο προέρχεται. Το ταχίνι.

Διαβάστε επίσης:

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…»

Ένας χαρταετός συναντάει τα αγγελούδια των Τεμπών

Ροή Ειδήσεων