Πώς θα λειτουργούν τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Τηλεκπαίδευση στα Λύκεια – Κανονικά η φοίτηση σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Στην προγραμματισμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν και σήμερα οι αρμόδιοι.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Επίσης, στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας.

Οι νέοι 19 με 39 είναι η ομάδα με τις περισσότερες διαγνώσεις, ενώ σε αρκετά χαμηλά επίπεδα οι διαγνώσεις στις ηλικίες από ενός έτους έως 18 ετών, δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Έκκληση για χρήση μάσκας

Έκκληση για τη χρήση μάσκας έκανε για άλλη μία φορά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε ότι αν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο και δεν μπορούμε να φοράμε μάσκα, πρέπει ο χώρος να αερίζεται πάρα πολύ καλά.

Ο κ. Χαρδαλιάς με τη σειρά του είπε:

“Στις περιοχές που επικρατεί το τοπικό lockdown ισχύει περιορισμός κίνησης ατόμων με εξαιρέσεις για κίνηση μαθητών για το σχολείο με βεβαίωση από τον διευθυντή του σχολείου.

Αναλυτικά, τα SMS που πρέπει να στέλνετε:

“Μήνυμα με κωδικό 1 στέλνεται για επίσκεψη σε φαρμακείο ή γιατρό. Μήνυμα με κωδικό 2 για μετάβαση σε κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης. Μήνυμα με κωδικό 3 αποστέλλεται για μετάβαση σε τράπεζες και υπηρεσίες. Μήνυμα με κωδικό 4 αποστέλλεται για μεταφορά παιδιών σε σχολεία. Μήνυμα με κωδικό 5 αποστέλλεται για μετακίνηση παιδιών διαζευγμένων γονιών. Μήνυμα με κωδικό 6 αποστέλλεται για άσκηση ή σίτιση αδέσποτων ζώων”.

Αναφορικά με τα σχολεία στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

“Παραμένει ανοιχτή η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα Γυμνάσια, ενώ τηλεκπαίδευση ισχύει στα Λύκεια”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. “Τα σχολεία έχουν ανταποκριθεί καλά, και δεν υπήρχε διασπορά”.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή: Κλείνουν τα Λύκεια σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη – Ξεκινά η τηλεκπαίδευση – Πώς θα μετακινούνται οι μαθητές

“Συγκεκριμένα, 73 σχολικές μονάδες και 621 τμήματα βρίσκονται σε αναστολή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόθεσή μας τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά μέσα στα σχολεία. Οι ειδικοί αποφάσισαν στα Λύκεια Θεσσαλονίκης και Σερρών να υπάρξει τηλεκπαίδευση”.