Πώς το Νηπιαγωγείο Αγ. Αποστόλων Καλάμου μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο πολύχρωμο σχολείο

Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αγίων Αποστόλων Καλάμου Ωρωπού επιστρέφοντας στο σχολείο τους από τις καλοκαιρινές διακοπές θα διαπιστώσουν ότι το σχολείο τους σε τίποτα δεν θυμίζει το άχαρο και απεριποίητο κτίριο που άφησαν πίσω τους, μετά το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς.

Η αδιάκοπη προσπάθεια της νηπιαγωγού κας Κάλυς Φαμέλη να προσφέρει στους μαθητές της μια όαση γνώσης αλλά και παιχνιδιού επιτέλους απέδωσε καρπούς χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Ιδρύματος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της εικαστικής αναβάθμισης και εξωραϊσμού του σχολείου. Το Ίδρυμα Μαρτίνου συμβάλλει στην ανέγερση, συντήρηση και ανακαίνιση σχολικών μονάδων ή αιθουσών και μέσω δωρεών, στη βελτίωση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού.

Το όραμα της νηπιαγωγού να χαρίσει στα νηπιάκια της ένα σχολείο βγαλμένο από τα παραμύθια που θα δώσει τη θέση του στο μέχρι πρότινος “καταθλιπτικό” και μουντό σχολικό κτίριο που κάθε άλλο παρά ελκυστικό μπορεί να χαρακτηριστεί για μικρούς μαθητές, υλοποιήθηκε και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι άλλοτε απρόσωποι εξωτερικοί τοίχοι του σχολείου πλημμύρισαν από χρώμα και ευφάνταστες τοιχογραφίες δια χειρός της εικαστικού κας Νάνσυ Κωνσταντοπούλου, μετατρέποντας το Νηπιαγωγείο σε ένα υπέροχο καταφύγιο αγάπης και μάθησης για τους μαθητές.

Μία παλέτα χρωμάτων και πλήθος χαρούμενων παραστάσεων ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον που αναπόφευκτα θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε τα παιδιά να να νιώθουν ευτυχισμένα κατά την παραμονή τους στον χώρο που σηματοδοτεί τον σημαντικότερο σταθμό στην εκπαιδευτική πορεία τους.

Το Νηπιαγωγείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών, ένας χώρος γαλήνης και χαράς, που τους παρέχει ασφάλεια, ζεστασιά, καθώς επίσης και εμπειρίες από την οικογενειακή και κοινωνική ζωή, απαραίτητες για τη ζωή του. Η ομορφιά  και η αρμονία που επικρατεί στο περιβάλλον όπου ζουν τα παιδιά, έχει αποδειχτεί από επιστήμονες ότι έχει ευνοϊκές  επιδράσεις στην ψυχολογία του παιδιού.

Πέρα από τις τοιχογραφίες, εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα επιδαπέδια παιχνίδια που είμαστε σίγουροι ότι θα χαρίσουν στα παιδιά υπέροχες στιγμές ανέμελου παιχνιδιού.

Όπως δήλωσε στο Infokids.gr η νηπιαγωγός κα Φαμέλη “Από το 2010 που διορίστηκα στο Νηπιαγωγείο θέλησα να μεταμορφώσω σε έναν μοναδικό χώρο γνώσης που κάθε παιδί θα απολαμβάνει να φοιτά. Η επιμονή μου και το όραμά μου για ένα πολύχρωμο Νηπιαγωγείο βρήκαν ανταπόκριση από το Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου που δέχθηκαν να χρηματοδοτήσουν την διαμόρφωση του αύλειου χώρου και να φιλοτεχνήσουν τα κτίρια του σχολείου.  Το θαύμα της μεταμόρφωσης του σχολείου ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου. Μέρα με τη μέρα, το ένα συνεργείο μετά το άλλο διαμόρφωναν ένα νέο ασφαλές και άκρως παιχνιδιάρικο προαύλιο γεμάτο χρώματα και υπέροχες ζωγραφιές. Το Νηπιαγωγείο μας έγινε μια παραμυθένια φωλιά για τα παιδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εικαστική αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου