«Καμπανάκι» Σύψα για τη λάθος χρήση μάσκας από τα παιδιά – Γιατί έγινε εισήγηση για τα σχολεία

Για τους λόγους για τους οποίους η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση μάσκας στα σχολεία, μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open είπε πως αν η χρήση μάσκας από τα παιδιά γίνει με λάθος τρόπο, αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Νίκος Σύψας, η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της μάσκας από τους μικρούς μαθητές, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά μαθαίνουν από τους δασκάλους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Ποιοι μαθητές εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι οι αποφάσεις και οι οδηγίες των επιστημόνων για την πανδημία αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά.

Άλλωστε και στις απαραίτητες διευκρινίσεις – οδηγίες για τη χρήση μάσκας στους μαθητές, που επιστρέφουν στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου, προχώρησε χθες και η κυβέρνηση.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε οδηγίες για το ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας από τα μικρά παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου