Θεσσαλονική: Δωρεάν κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τους μαθητές

Σε μια σημαντική προσφορά προς τους μαθητές προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, αφού χορηγεί κάρτες απεριόριστων διαδρομών για μαθητές κατοίκους το νομού, προκειμένου να μετακινούνται δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το σπίτι στο σχολείο και πίσω πάλι στο σπίτι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεννοήσεις μεταξύ Μητροπολιτικής Επιτροπής και Περιφέρειας προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια των μέσων και των δρομολογίων, για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

Τα δρομολόγια για τα σχολεία που ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου περιγράφονται στους πίνακες που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών για το σχολικό έτος 2020 – 2021, ενώ εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα πηγαινοέρχονται στο σχολείο περίπου 1.100 παιδιά.

Στο μεταξύ, άλλοι δέκα χιλιάδες μαθητές τουλάχιστον θα μεταφέρονται με τα δρομολόγια που εκτελούνται με δημόσιες συμβάσεις, με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί πέρσι για τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών, ώστε να περιορίζεται το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού στα μέσα μεταφοράς.