Αρχική Νέα Πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά να παρασυρθούν από έναν άγνωστο στην παιδική χαρά; (βίντεο)

Πόσο εύκολο είναι για τα παιδιά να παρασυρθούν από έναν άγνωστο στην παιδική χαρά; (βίντεο)

2849D81D00000578-3066771-image-m-13_1430703060633Το παρακάτω βίντεο πρόκειται να σοκάρει τους απανταχού γονείς που θα το παρακολουθήσουν. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα που δημοσιεύθηκε στο YouTube και αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι για κάποιον εντελώς άγνωστο να αποπλανήσει τα παιδιά μας.

Ο χρήστης του YouTube που πραγματοποίησε το πείραμα επισκέφθηκε μια παιδική χαρά και ζήτησε την άδεια από γονείς μικρών παιδιών που έπαιζαν εκεί για να μιλήσει μαζί τους. Και στις τρεις περιπτώσεις που θα δείτε στο βίντεο οι γονείς θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να προσεγγίσει τα παιδιά τους, θεωρώντας ότι είναι εντελώς απίθανο να τον ακολουθήσουν. Όμως, δεν συνέβη ακριβώς αυτό!

Με τη βοήθεια ενός κουταβιού, ο άνδρας πλησιάζει τα παιδιά και κάθε φορά αυτά τον ακολουθούν πρόθυμα, ανεξάρτητα από τις καθημερινές προειδοποιήσεις των μαμάδων τους να μην μιλάνε σε αγνώστους. Το πρώτο κοριτσάκι κάθεται και αγκαλιάζει το κουτάβι, ενώ ο άνδρας της μιλάει. Θέλοντας να σπάσει τον πάγο της λέει: "Θέλεις να έρθεις μαζί μου να δούμε και τα άλλα κουτάβια;". Αμέσως το κοριτσάκι τον πιάνει από το χέρι, ενώ η μητέρα της παρακολουθεί σοκαρισμένη. Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται για δεύτερη και τρίτη φορά.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι παρά τις συμβουλές που δίνουν οι μητέρες στα μικρά παιδιά τους, μπορεί εύκολα να οδηγηθούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και να χειραγωγηθούν από αγνώστους.

Δείτε το βίντεο:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.