Πότε θα ξεκινήσουν επιτέλους οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών; Τι απαντούν οι ειδικοί

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι φλέγον  μετά από σχεδόν τρεις μήνες αποχής από τα αθλήματα και οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου καθώς τα παιδιά ελέω lockdown  ελαχιστοποίησαν τις βόλτες και κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα καθώς λόγω τηλεκπαίδευσης περνούν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, τελειώνουν τα μαθήματα αργά το απόγευμα και δεν έχουν όρεξη αλλά ούτε και κουράγιο πολλές φορές να βγουν έξω.

Η ερώτηση του Infokids

Υπό το πρίσμα αυτής της κατάστασης, η διαπιστευμένη συντάκτρια του Infokids.gr στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα μας υπέβαλε ερώτηση για το πότε προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των αθλητικών χώρων ώστε τουλάχιστον οι μαθητές να επιστρέψουν στα αθλήματα με τα οποία απασχολούνταν προ καραντίνας.

Εδώ και 3μιση μήνες η καθημερινότητα του μέσου μαθητή είναι καθιστική ζωή με τουλάχιστον 10 ώρες μπροστά σε μία οθόνη και κατανάλωση τροφής. Τα γήπεδα είναι κλειστά, οι λοιπές δραστηριότητες σε αναστολή και οι ειδικοί που πλέον πληθαίνουν οι φωνές τους, μιλούν για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών από όλο αυτό το διάστημα αδράνειας. Μήπως μετά τα σχολεία θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα ώστε να λειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι για προπονήσεις αποκλειστικά παιδιών;

Η απάντηση

«Είναι εύλογο το ερώτημα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία. Είναι νωρίς, ωστόσο, να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών αθλητικών χώρων, καθώς εκεί δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε σε πολύ στενή επαφή με τους συναθλητές μας και η μπάλα έχει αποδειχθεί ως ένα από τα μεταδοτικά μέσα για τον ιό. Με την πρώτη ευκαιρία θα φροντίσουμε να επιστρέψουν τα παιδιά και στους αθλητικούς χώρους», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.