Αυτές είναι οι κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

Η επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα όπως είχε προγραμματιστεί με εξαίρεση τις «κόκκινες περιοχές» που θα επαναλειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά.

«Εισηγηθήκαμε το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα. Στις κόκκινες περιοχές, όπως είναι η Αττική, εισηγηθήκαμε το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων» είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου τονίζοντας πως οι μαθητές Λυκείου θα συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» επίπεδο Β  και θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια

Στο «κόκκινο», επίπεδο Β, μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί οι εξής περιοχές: Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.