Μακρή: “Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια κανονικά την 1η Φεβρουαρίου” – Τι θα γίνει με τα σχολεία στις κόκκινες περιοχές

H υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε σημερινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ τοποθετήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι με την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή τον προβληματισμό που έχει προκύψει από τα αυξημένα κρούσματα και το ορατό πλέον ενδεχόμενο η Αττική να χαρακτηριστεί “κόκκινη περιοχή”.

Έτσι θα γίνει το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Ειδικότερα, η υφυπουργός δήλωσε ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου όπως είχε προγραμματιστεί με εξαίρεση τις «κόκκινες περιοχές» που θα επαναλειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, οι μαθητές του Λυκείου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως κανονικά θα λειτουργήσουν πάντως και στις κόκκινες περιοχές τα Λύκεια Eιδικής Aγωγής.

Γιατί δεν επιλέχθηκε η λύση να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ Λυκείου

Η κα Μακρή τόνισε ότι η υπουργός απέρριψε το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου γιατί είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Σωστή απόφαση η επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ζέττα Μακρή είπε ότι έχει κλείσει το 0,3% των τμημάτων και το 0,3% των σχολικών μονάδων. «Ο αριθμός είναι μικρός» τόνισε και γι’ αυτό πρόσθεσε ότι «η απόφαση του υπουργείου ήταν στη σωστή κατεύθυνση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι το υπουργείο έχει δώσει σαφέστατες οδηγίες και έχει πλήρη συνεργασία με τους περιφερειακούς διευθυντές και τους διευθυντές σχολείου

Αυτή είναι η οριστική εισήγηση των Λοιμωξιολόγων για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η οριστική εισήγηση των Λοιμωξιολόγων για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας είναι να ανοίξουν κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές που θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.