Αυξάνεται ο αριθμός των κλειστών σχολείων και τάξεων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων – Δείτε όλη τη λίστα

Διανύουμε τα μέσα της τρίτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών και επιστροφής στη δια ζώσης διδασκαλίας και τα πρώτα λουκέτα σε σχολικές τάξεις λόγω κρούσματος κορωνοϊού είναι γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρα με τη μέρα αυξάνεται καθημερινά η λίστα με τα κλειστά σχολεία.

Πάνω από 130 είναι πλέον τα σχολεία και τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως σημείωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αναφερόμενη στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  και την πορεία των κρουσμάτων που καταγράφονται στις σχολικές μονάδες λέγοντας τα εξής “Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο διαρκεί η πανδημία, όσο έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα, θα υπάρχουν και κρούσματα σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς.  Για αυτό άλλωστε και από το περασμένο φθινόπωρο η Επιτροπή μας συνέταξε ένα αναλυτικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες. Όμως τα παιδιά, όλων των βαθμίδων, έχουν αποδείξει ότι τηρούν τα μέτρα προφύλαξης με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.”

Αυτή είναι η λίστα με τις τάξεις και τα σχολεία που έκλεισαν

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Πότε δίνεται άδεια ειδικού σκοπού για κλείσιμο σχολείων ή τμημάτων λόγω κρούσματος