Πρ. Πανελλήνιου Ιατρ. Συλλόγου: “Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ’ Λυκείου θα προτείνουμε άνοιγμα της αγοράς”

Το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών της Γ Λυκείου στα θρανία απασχολεί τους γονείς καθώς θέλουν οι μαθητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία ώστε να καλυφθεί η ύλη και να συνεχίσουν δια ζώσης την εκπαίδευσή τους μέχρι τις Πανελλήνιες 2021.

Μέχρι στιγμής όλα είναι ρευστά και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας το εν λόγω ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο της διάσκεψης των ειδικών την προσεχή Παρασκευή οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Για το δίλημμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου ή των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υποστηρίζοντας πώς στο   ζήτημα αν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην παιδεία ή στην οικονομία που καταρρέει λόγω της πανδημίας, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως η υγεία προηγείται.

Σε απάντησή του για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, είπε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο. «Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό

Με το click away δεν υπήρξε ιδιαίτερη επιβάρυνση τις ημέρες των γιορτών και τα στοιχεία αυτά θα τα έχουμε προσεχώς, σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος. «Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα. Αν τα στοιχεία το επιτρέπουν θα ανοίξουν και το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια-λύκεια.»