Προετοιμάστε το παιδί σας για τα πρώτα σχολικά του βήματα με αυτά τα παιχνίδια!

Το παιχνίδι είναι το “οξύγονο” των παιδιών καθώς δεν νοείται να περάσει μέρα που δεν θα αφιερώσουν χρόνο παίζοντας και διασκεδάζοντας. Πέρα από την αυτονόητη ψυχαγωγική του διάσταση, μέσω αυτού τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να εξερευνήσουν τον κόσμο, να εξελιχθούν ψυχοκινητικά και φυσικά να μάθουν.

Ούσα υπέρμαχος των εκπαιδευτικών παιχνιδιών, πάντα αναζητώ για τον 5χρονο γιο μου, παιχνίδια που προάγουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές του ενώ διασκεδάζει. Δηλαδή, έμμεση μάθηση – και φυσικά τι το καλύτερο! Κάπως έτσι, κάνοντας έρευνα αγοράς ανακάλυψα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια – παζλ της Ελληνοεκδοτικής και από τότε έγιναν η αγαπημένη απασχόληση του γιου μου. Και να σας πω την αλήθεια, όλων μέσα στο σπίτι.

Ποιος είπε ότι τα παζλ δεν είναι εκπαιδευτικά;

Πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά παιχνιδιών – παζλ δύο όψεων σχεδιασμένη από Έλληνες παιδαγωγούς που εξυπηρετούν τόσο την έμφυτη ανάγκη του παιδιού για να παίξει όσο και την επιθυμία του να διευρύνει τους μαθησιακούς του ορίζοντες μέσα από μια ευχάριστη δραστηριότητα. Αποτελούν το καλύτερο “όχημα” για να αποκτήσει ένα παιδί προσχολικής ηλικίας τις πρώτες του γνώσεις και να αναπτύξει βασικές δεξιότητες που θα το βοηθήσουν τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο Νηπιαγωγείο.

Όπως φανερώνουν και οι λέξεις “Παρατηρώ”, “Συνδυάζω”, “Σχηματίζω” και “Μαθαίνω” που φιλοξενούνται ανά περίπτωση στο εκάστοτε παιχνίδι της σειράς, τα παιδιά παίζοντας με αυτά αφενός απολαμβάνουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο αφετέρου κατακτούν σημαντικούς παιδαγωγικούς στόχους.

Στην περίπτωση του δικού μου παιδιού, με το “Παίζω και Μαθαίνω τα Γράμματα”, έμαθε το Αλφάβητο, ενισχύθηκε η γλωσσική του ανάπτυξη και έμαθε ένα σωρό λέξεις παίζοντας με τις αντιστοιχίσεις των γραμμάτων.

Μετά την Γλώσσα, σειρά πήραν τα Μαθηματικά με το παιχνίδι “Παίζω και Μαθαίνω τους Αριθμούς 1-20”. Μέσω αυτής της διασκεδαστικής μεθόδου, έμαθε αρχικά να αναγνωρίζει, να απομνημονεύει και να γράφει τους αριθμούς και τώρα πια είναι πλήρως εξοικειωμένος με τα αριθμητικά σύμβολα.

Με το  “Μαθαίνω τα ζώα της ζούγκλας και το περιβάλλον” που παίξαμε ώρες ατέλειωτες, πλέον δεν υπάρχει ζώο που να μην το γνωρίζει ο μικρός μου και μάλιστα μπορεί να πει και πού ζει το καθένα. Πέρα από αυτές τις γνώσεις, εξασκήθηκε τόσο η παρατηρητικότητα όσο και η μνημονική του ικανότητα. Μάλιστα, του άρεσαν και οι χρωμοσελίδες που έχει το παιχνίδι, δίνοντας περισσότερες ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών και επανάληψη των όσων έμαθαν, παίζοντας το.

Νέο μας απόκτημα είναι το “Μαθαίνω τα ζώα της θάλασσας και τα χρώματα” που ενόψει καλοκαιριού είναι ιδανικό για να μάθει ο μικρός όλα τα ζώα που θα συναντήσουμε στις διακοπές. Εκτός από την χαρά του παιχνιδιού, μέσω αυτής της σειράς, ο γιος μου βοηθήθηκε σημαντικά και στο κομμάτι της λεπτής κινητικότητας όσο και της εκφοράς του λόγου. Με επιδέξιες κινήσεις έμαθε να αντιστοιχεί τα σωστά κομμάτια κάθε παζλ ενώ όλες οι πληροφορίες που μαθαίναμε μέσα από κάθε παιχνίδι ήταν η αφορμή για να του κάνω σχετικές ερωτήσεις και να τον βοηθήσω να αναπτύξει τη σκέψη και το λόγο του. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι η εκμάθηση των χρωμάτων εκτυλίχθηκε σε ένα αυτοσχέδιο κυνηγητό χρωμάτων μέσα στο δωμάτιο που το διασκεδάσαμε και με το παραπάνω!

Το καλύτερο παιχνίδι που μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου είναι το εκπαιδευτικό

Όπως καταλαβαίνετε είναι θέμα χρόνου να αποκτήσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς καθώς ο γιος μου χάρη σε αυτά εμπλούτισε τις γνώσεις του, χωρίς να βαρεθεί ούτε για μια στιγμή. Η μάθηση μέσα από το παιχνίδι είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά, γεγονός που πιστοποιείται από σχετικές μελέτες ειδικών παιδαγωγών και ψυχολόγων.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της Ελληνοεκδοτικής θα βοηθήσουν τα παιδιά  να εξασκήσουν τον εγκέφαλό τους και παράλληλα θα τους προσφέρουν πολύτιμα ερεθίσματα για παρατήρηση, ερμηνεία και ερωτήσεις.  Ανακαλύψτε τα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιάσουν και τα δικά σας παιδιά!

Καλή διασκέδαση!