Προκαλούν οι ισχυρισμοί του νταή αστυνομικού που χαστούκισε τον 11χρονο στο Μενίδι

Η είδηση ότι ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ χαστούκισε 11χρονο όταν κατά τη διάρκεια έρευνας βρέθηκε μπροστά στο παιδί και ένα φίλο προκάλεσε σάλο την περασμένη Κυριακή όταν και γνωστοποιήθηκε το συμβάν.

Χθες, αμέσως μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ο αστυνομικός που δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τη στιγμή που το συμβάν δημοσιοποιήθηκε, εμφανίστηκε χωρίς καμία διάθεση μεταμέλειας για την πράξη του,  στην υπηρεσία του για του κοινοποιηθεί η διαταγή διαθεσιμότητας που του έχει επιβληθεί για την πράξη του.

Η δικαιολογία που προέβαλε για το χαστούκι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο αστυνομικός φέρεται, να είπε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας τον 11χρονο ότι «με έβρισε αισχρά, με έφτυσε, εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα».

Ο εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί το εν λόγω αδίκημα.

Την ίδια ώρα, σε βάρος των τριών άλλων εμπλεκόμενων αστυνομικών στο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης.

Και οι τρεις αστυνομικοί παραπέμπονται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

«Μου έριξε σφαλιάρα δυνατή και μου έριξε και μπουνιά» είπε ο 11χρονος

Το παιδί μιλώντας στο Star περιέγραψε τι του είπε ο αστυνομικός πριν τον χτυπήσει.

«Μου έριξε σφαλιάρα δυνατή. Δεν του είπα τίποτα. Μετά του δείχνω με το χέρι μου, εδώ είναι το σπίτι μου, τρία μέτρα λέω και μου έριξε και μπουνιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από καταγεγραμμένο σήμα του κέντρου Άμεσης Δράσης ότι δύο άγνωστα άτομα επιχειρούσαν να παραβιάσουν ένα αυτοκίνητο.

«Μας φωνάζουν για έλα εδώ λίγο μου λένε και μου λένε τι έκανες γιατί κλέβεις και εγώ χωρίς να κλέψω. Και με χτύπησε» είπε ο 11χρονος.

Κατά πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι δέχθηκε φραστική επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.