Ψωρίαση: Αυτές είναι οι τροφές που την επιδεινώνουν και πρέπει να αποφεύγετε!

Ψωρίαση: Αυτές είναι οι τροφές που την επιδεινώνουν και πρέπει να αποφεύγετε!

Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και λίπος διαταράσσει την ισορροπία του μικροβιώματος του εντέρου και μπορεί να επηρεάσει ορισμένες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Investigative Dermatology, η οποία υποστηρίζει ότι η επιλογή μιας πιο ισορροπημένης διατροφής μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία του εντέρου, να καταστείλει τη δερματική φλεγμονή και να οδηγήσει τελικά σε ύφεση των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

«Η ψωρίαση είναι μια δερματική πάθηση που προκαλεί παχιές, λευκές, ασημί ή κόκκινες κηλίδες σαν λέπια στο δέρμα. Αυτά τα “μπαλώματα” εμφανίζονται συχνότερα στους αγκώνες, στα γόνατα, στο τριχωτό της κεφαλής και στη μέση, χωρίς να αποκλείεται η ανάπτυξή τους οπουδήποτε στο σώμα. Προκαλούν κνησμό, ο οποίος μπορεί να γίνει αιτία δημιουργίας πληγής. Η έναρξη της πάθησης δεν κάνει διακρίσεις ούτε στο φύλο ούτε στην ηλικία, αν και συχνότερα παρουσιάζεται σε ενήλικες κάτω των 35 ετών. Η δε σοβαρότητά της κυμαίνεται από ήπια έως πολύ σοβαρή, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής των ασθενών», μας εξηγεί ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr.

Διαβάστε ακόμα:

«Με χτυπούσε στο κεφάλι με μπουκάλι, σκέπασα το παιδί για να μην πάνε πάνω του γυαλιά»

Κυρία Κεραμέως, θα στείλουν οι γονείς τα παιδιά σε μια τάξη με κρούσματα;”: Αντιδράσεις γονέων για το “50+1”

Γιατί ζήτησε αυτός ο 12χρονος να εμβολιαστεί την ημέρα των γενεθλίων του;