Ψυχίατρος Δημ. Σούρας: «Δεν είναι ψυχικά άρρωστη η μητέρα. Είναι βουτηγμένη στη βία και ….»

«Δεν είναι ψυχικά άρρωστη η μητέρα….» δήλωσε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Open.

Ο κ. Σούρας αναφέρθηκε εκτενώς στην ψυχική κατάσταση της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα. Όπως τόνισε σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση η μητέρα δεν είναι άρρωστη ψυχικά.  Σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι προσπαθούν να βγουν ψυχικά ασθενείς για να πέσουν στα μαλακά.

Από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της και τη συμπεριφορά της μητέρας όλα δείχνουν ότι δεν είναι ψυχικά άρρωστη, τόνισε.

 «Είναι βουτηγμένη στη βία, χωρίς συναισθήματα – Δεν είναι σχιζοφρενής»

Ο κ. Σούρας εξήγησε πως το προφίλ αυτής της γυναίκας «δεν είναι το προφίλ μιας άρρωστης, ψυχιατρικά, γυναίκας, με μία πολύ βαριά αρρώστια που λέγεται σχιζοφρένεια. Δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα κάνει ψυχοθεραπεία, θα πάρει τα φάρμακά του και θα γίνει καλά. Δεν θα γίνει καλά αυτός ο άνθρωπος».

Σύμφωνα με τον Ψυχίατρο, κ. Δημήτρη Σούρα, αξίζει να ακούσουμε και την ομολογία της για να έχουμε πλήρη εικόνα για το προφίλ της. Όμως, ο ίδιος παραδέχεται ότι, εάν δεν ομολογήσει αλλά όλα τα στοιχεία συνηγορούν εναντίον της τότε είναι σαν να έχει ομολογήσει.

Ο άνθρωπος αυτός που τελεί μία τέτοια πράξη, «είναι διαμορφωμένος με αυτό τον τρόπο ώστε να την τελέσει. Είναι ο ήρωας του κακού. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας. Έχουμε δει κι άλλα εγκλήματα που έχουν μέσα αυτή την προσωπικότητα».

Ο τρόπος που έδρασε και ο τρόπος που παρουσιάστηκε στην πολιτεία, στο γενικό κοινό, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι τουλάχιστον «δεν είναι σχιζοφρενής. Δεν είναι άρρωστη. Έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις ότι προσπαθούν να βρουν μια δικαιολογία ότι δήθεν είναι άρρωστοι και ότι δήθεν έχουν το ακαταλόγιστο. Αυτό που μέχρι στιγμής φαίνεται, είναι ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι ασθενής, με την έννοια της ψυχωτικής. Πολλοί άνθρωποι κρύβονται πίσω από την έννοια της σχιζοφρένειας», υποστηρίζει ο κ. Σούρας.

Η διάγνωση θα γίνει μετά την ομολογία,

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά στοιχεία από τη συμπεριφορά της, δείχνουν ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε, εφόσον ισχύουν όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει γνωστά και την στοχοποιούν. «Η συμπεριφορά της, θυμίζει συμπεριφορές ατόμων που πρόσφατα είδαμε πάλι στην ελληνική κοινωνία. Είδαμε μία γυναίκα η οποία μιλούσε με άνεση στους δημοσιογράφους, διηγούνταν τα πάντα, έτυχε να έχει φοβερές γνώσεις και προσπαθούσε να εξηγήσει τα αδικαιολόγητα. Η διάγνωση θα γίνει μετά την ομολογία, για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τότε θα βγουν πολλά στοιχεία ακόμα στην επιφάνεια», λέει ο κ. Σούρας.

Το προφίλ των ατόμων με αντικοινωνική διαταραχή

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μαςΕίναι βίαιοι άνθρωποι. Έχουν εντάσεις και παραβατική συμπεριφορά. Προσπαθούν με την πονηριά να καταφέρουν αυτό που θέλουν. «Δεν είναι οι ήρεμοι άνθρωποι που κοιτάνε τη δουλειά τους. Είναι “παράξενοι”… δυστυχώς δεν τους δίνουμε σημασία, δεν μας αφορά και φτάνουμε στο σημείο αυτό, της δολοφονίας», εξηγεί ο κ. Σούρας.

Νικολούλη για την Πάτρα: "Υπάρχει ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα και θα βγει ανάλογα με τις εξελίξεις"

Δεν φοβάται γιατί ζει όπως πρέπει να ζήσει χωρίς να φοβάται εντελώς τίποτα

Το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αποκαλυπτική στα social media και ζητούσε από τον κόσμο να της προτείνει ένα ωραίο μέρος για φαγητό λίγο καιρό μετά την κηδεία του ενός παιδιού της, αλλά και τα μηνύματα τύπου «η ζωή συνεχίζεται» δείχνει ότι «η γυναίκα αυτή δεν είναι άρρωστη. Κάνει κανονικά τη ζωή της και συμπεριφέρεται όπως ένας άλλος άνθρωπος, παρόλο που μπορεί να έχει κάνει το κακό ή που θα κάνει το κακό. Δεν φοβάται γιατί κατά τη γνώμη της ζει όπως πρέπει να ζήσει χωρίς να φοβάται εντελώς τίποτα», λέει ο γνωστός Ψυχίατρος.

Κλείνοντας, ο ίδιος υποστηρίζει ότι, αυτά τα άτομα πάρα πολύ εύκολα θα ανατρέξουν να βρουν ένα χαρτί που να δικαιολογεί τη συμπεριφορά τους. Το έχουμε δει αυτό και σε άλλες περιπτώσεις. Οι χειρότεροι δολοφόνοι έχουν αυτή την τάση για να “πέσουν στα μαλακά” ενώ δεν πρέπει» επισημαίνει ο κ. Σούρας.

Διαβάστε επίσης:

Θέλω να τιμωρηθεί για κάθε μάνα που θα έμπαινε στη φουρτούνα για να σώσει το παιδί της

Παραιτήθηκε επισήμως ο Λύτρας από την υπεράσπιση – Με κουκούλα και αλεξίσφαιρο η Ρούλα – Ο διάλογος με τον δικηγόρο

«Αγνοείται» ο Μάνος Δασκαλάκης – Τι εξομολογήθηκε στο περιβάλλον του για την σύλληψη της συζύγου του

Από τη Νίτα Μπέικερ στη Ρούλα της Πάτρας: Οι παιδοκτονίες που μας «πάγωσαν» το αίμα