Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα έχει άρωμα αλλά και γεύση θαλασσινή.
Ο λόγος; Μα φυσικά για το γεγονός ότι θα μαγειρέψουμε ένα απίθανο ριζότο με γαρίδες. Ένα πολύ γευστικό και πλήρες πιάτο και ένας απόλυτα υγιεινός τρόπος να συνδυάσετε γεύση με λίγες θερμίδες ακόμη και με δίαιτα.
Ένα ακόμη πλεονέκτημα το οποίο καθιστά την γαρίδα στις αγαπημένες μας επιλογές είναι ότι δεν έχει κόκκαλα, πρόβλημα το οποίο συναντάται ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες όπου λόγω των κοκάλων δεν ‘’αγαπάνε’’ τα ψάρια. Τέλος, να σημειωθεί ότι είναι πλούσια πηγή σε βιταμίνη Α και βιταμίνη Β3.
Υλικά:
500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
2 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
μπόλικο ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε για 1-2 λεπτά τις γαρίδες μας σε βραστό νερό. Μην τις αφήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο νερό.Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαλακώσει και να πιει το ζουμάκι.Λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Φορμάρουμε το ρύζι και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τo τριμμένο τυρί για τα παιδάκια.
Διαβάστε επίσης:
Ζυμαρικά με μανιτάρια και χωριάτικο λουκάνικο
Cupcakes με μπισκότα σοκολάτας
Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, σταφίδες και πορτοκάλι