Τα cupcakes έχουν μπει για τα καλά στον γευστικό μας γλυκό ορίζοντα και είναι αλήθεια ότι τα παιδιά τα αγαπούν ιδιαιτέρως!
Ψάξαμε, βρήκαμε και σας προτείνουμε μια απίθανη συνταγή που συνδυάζει τα τραγανά μπισκοτάκια Oreo με την γεύση των cupcakes! Δοκιμάστε τα και θυα ενθουσιαστείτε!
Υλικά:
1 πακέτο cookies
75γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
100γρ. μαύρη ζάχαρη
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
200ml κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (170°C με αέρα).Τοποθετούμε 12 χαρτάκια ή θήκες σιλικόνης στη φόρμα για cupcakes Ανοίξτε τα γεμιστά μπισκότα προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν, χωρίζοντας το πάνω από το κάτω μισό και τοποθετήστε το μισό που έχει ακόμα τη γέμιση μέσα στις θήκες cupcakes με τη γέμιση προς τα πάνω.
Έτσι δημιουργούμε μία νόστιμη και τραγανή βάση για το cupcake. Φυλάξτε τα άλλα μισά.
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Χτυπήστε τo βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα μαζί με ένα κουτάλι σούπας αλεύρι/κακάο.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι/κακάο με ένα κουτάλι.Μοιράστε το μίγμα στις θήκες. Ψήστε για περίπου 14-17 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. Αφήστε να κρυώσουν.
Μόλις έχουν κρυώσει, χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Λιώστε τα υπόλοιπα μισά μπισκότου που έχετε φυλάξει και προσθέστε τα στη χτυπημένη κρέμα. Χρησιμοποιήστε κορνέ ή απλώστε με ένα μαχαίρι πάνω στα cupcakes και βάλτε ένα μπισκοτάκι από πάνω για διακόσμηση.
Διαβάστε επίσης:
Muffins αχλαδιού με κομματάκια πραλίνας
Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και γλάσο σοκολάτας