Αρχική Infokids Συνταγές Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Οι γλυκιές τάρτες είναι ένας πειρασμός που αξίζει να υποκύψετε αλλά προσοχή γιατί είναι ένα μπελαλίδικο έδεσμα που απαιτεί μπόλικη προεργασία και σωστά μετρημένες κινήσεις ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη συνταγή που σας προτείνουμε είναι θεσπέσια και μπορεί να σταθεί ως το κυρίως γλυκό σε γενέθλια ή κάποιο επίσημο κάλεσμα σας. Η σοκολάτα και η καραμέλα είναι ένας συνδυασμός που δένει απόλυτα και χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις.

Υλικά για τη ζύμη

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. άχνη ζάχαρη
40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
1 κρόκος αυγού

Υλικά για τη γέμιση

800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. μέλι
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό έως ότου γίνει μια ομοιογενής ζύμη που ξεκολλάει από τον κάδο και συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και το στρώνουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας 22 εκ. πιέζοντάς το να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα. Κόβουμε όσο εξέχει από αυτά (θα περισσέψει ζύμη για άλλη φορά). Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι μέχρι πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε την μεμβράνη μαζί με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το μέλι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το γάλα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα καραμέλας και αρχίζει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε πάνω στην ψημένη τάρτα.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το μείγμα και να αρχίσει να δένει και το αδειάζουμε στην τάρτα, πάνω από τη στρώση με το ζαχαρούχο. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα (περίπου 2 ώρες) και σερβίρουμε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter