Ρόδος: Γιατί δεν συλλαμβάνεται η θεία – Εμπλοκή σε καλλιέργειες χασίς – Τι απαντά το Χαμόγελο του Παιδιού

Ρόδος: Γιατί δεν συλλαμβάνεται η θεία - Εμπλοκή σε καλλιέργειες χασίς - Τι απαντά το Χαμόγελο του Παιδιού

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το αδιανόητο περιστατικό στη Ρόδο, αναφορικά με την κακοποίηση της 8χρονης με νοητική υστέρηση. Η θεία, η οποία παραδέχτηκε την ενοχή της και τους λόγους για τους οποίους προκάλεσε βλάβη στα γεννητικά όργανα της μικρής, δεν έχει συλληφθεί. Ο λόγος; Τα αδικήματά της τελέστηκαν εκτός του αυτοφώρου. Η ίδια ωστόσο εμπλέκεται και σε καλλιέργειες χασίς.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, μένει να διαπιστωθεί πώς θα χαρακτηριστεί αρμοδίως από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η σωματική βλάβη – κακοποίηση που επέφερε στο παιδί. Τα υπόλοιπα αδικήματα, λόγω ύψους ποσού, αποτελούν πλημμελήματα.

Καλλιέργειες χασίς δίπλα σε μνήματα

Η δράστιδα και ο σύντροφός της, σύμφωνα πάντα με την η dimokratiki.gr, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Εκείνος διαμένει σε παράγκα πλησίον του καταυλισμού του Κορακόνερου και του νεκροταφείου του Ταξιάρχη. Πέρσι είχαν βρεθεί στην αυλή τους δύο καλλιέργειες χασίς. Σε βάρος του τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ποια γυναίκα έστειλε την καταγγελία

Στο μεταξύ διαψεύδεται επί του παρόντος η πληροφορία που θέλει την 50χρονη να ήταν εκείνη που είχε μεθοδεύσει και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για το θέμα του παιδιού. Δεν φαίνεται εκείνη να είχε συντάξει και να είχε αποστείλει την ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου που προκάλεσε την προκαταρκτική έρευνα.

Οι πληροφορίες της dimokratiki.gr αναφέρουν ότι στο κινητό της τηλέφωνο υπήρχε η φωτογραφία που είχε αποστείλει η μητέρα. Η καταγγελία πρέπει να έγινε από τρίτη γυναίκα που είδε την φωτογραφία.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παίρνει θέση για τις εξελίξεις στη Ρόδο

Σε συνέχεια όσων έλαβαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κακοποίηση 8χρονου παιδιού στη Ρόδο, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” προχωρά στις παρακάτω δηλώσεις:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί 3 Γραμμές Υποστήριξης

Εξειδικευμένη για την Υποστήριξη των Παιδιών είναι η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056:

Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη.
Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
Δωρεάν.

Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους. Εκείνοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Αν και εφόσον, μετά από την εισαγγελική έρευνα, κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση του παιδιού από το σπίτι, ή οποιαδήποτε άλλη παροχή υποστήριξης για το παιδί, τότε ο Εισαγγελέας επικοινωνεί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ζητά:
– να φιλοξενηθεί το παιδί σε Σπίτι του Οργανισμού ή

– να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και μετά             να αναζητηθεί ο χώρος φιλοξενίας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Το νομικό μας τμήμα θα φροντίσει για όλες τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες προκειμένου να μην χρησιμοποιείται “Το Χαμόγελο” που καθημερινά δίνει μάχες ενάντια σε αυτή τη φρικτή κακοποίηση και κακή διαδικασία που υφίστανται κάποια παιδιά. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο που εδώ και 25 χρόνια μάς στηρίζει είμαστε εδώ, 24 ώρες το 24ωρο, για να λύνουμε τα προβλήματα, για να δίνουμε λύση στα παιδιά που καταστρέφεται η ζωή τους, καταστρέφεται το παρόν τους, αλλά και το μέλλον τους».

Διαβάστε ακόμα:

Έδωσε στο μωρό της να πιει χλωρίνη για να μπορέσει να κοιμηθεί χωρίς τα κλάματά του

Θλίψη για την απώλεια της δασκάλας Αγγελικής Τζιατζιά

Μυρτώ της Πάρου: Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα της για τη νοσηλεία της στην Γερμανία