Ρόδος: Καταδικάστηκαν 3 μαθητές για άγριο bullying σε 12χρονη συμμαθήτριά τους

Ρόδος: Καταδικάστηκαν 3 μαθητές για άγριο bullying σε 12χρονη συμμαθήτριά τους

Τα περιστατικά bullying κατακλύζουν δυστυχώς τα σχολεία της χώρας με πολλά παιδιά θύματα εκφοβισμού να βιώνουν εφιαλτικές στιγμές κάθε φορά που βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον

Η Δικαιοσύνη τιμώρησε τους 3 νταήδες μαθητές

Μια πρωτοφανής υπόθεση bullying με θύμα ένα 12χρονο φερόμενους ως δράστες 5 συμμαθητές της, εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων και της εξύβρισης, απασχόλησε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Dimokratiki.gr τρεις εκ των κατηγορουμένων ηλικίας κατά τον χρόνο της πράξης, 13 και 15 ετών κρίθηκαν ένοχοι για το ότι με πρόθεση επιτέθηκαν στην ανήλικη συμμαθήτριά τους, κοροϊδεύοντάς την, βάζοντας και άλλα παιδιά του σχολείου να την κοροϊδεύουν και ασκώντας πάνω της ψυχολογική βία και εκφοβισμό. Επιπλέον προσέβαλαν, την τιμή και την υπόληψή της.

Το δικαστήριο επέβαλε και στους τρεις ενόχους το αναμορφωτικό μέτρο της συνδιαλλαγής με το θύμα και όλοι ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους. Επιπλέον, ο πρώτος ανατέθηκε σε επιμελητή ανηλίκων ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του τιμωρήθηκαν με επίπληξη.

Ο εφιάλτης που ζούσε η μαθήτρια της προκάλεσε ψυχικό τραύμα

Η μαθήτρια είχε υποστεί ψυχική βλάβη από την άθλια συμπεριφορά των συμμαθητών της και δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο, είχε απομονωθεί και είχε κλειστεί στον εαυτό του. To περιστατικό δεν είναι το μόνο στο νησί της Ρόδου. Τον Ιούνιο του 2021 γονείς σχολείου της Ρόδου κατέφυγαν σε εξώδικη διαμαρτυρία για τα περιστατικά εκφοβισμού από 10χρονο μαθητή.

Πιο συγκεκριμένα, o μαθητής είχε πιάσει παιδιά από τον λαιμό, είχε εκσφενδονίσει πέτρες εναντίον τους, ενώ είχε προβεί και σε βίαιες ενέργειες με χτυπήματα κατά συμμαθητών. Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στη διαδικασία μάθησης.

Διαβάστε επίσης:

“Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες”: Όσα έγιναν στο σεμινάριο του Infokids.gr (video)

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον μικρό Κων/νο που ξεκινά χημειοθεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο

Έχετε δει πώς αναπνέει ένα εμβρυάκι μέσα στον αμνιακό σάκο; Το θαύμα της ζωής σε ένα απίθανο video