Συγκλονίζει νοσηλευτής από νοσοκομείο αναφοράς: «Κρατούσα το τηλέφωνο για το τελευταίο αντίο της γυναίκας του»

Οι ιστορίες που έρχονται στο φως καθημερινά για τον κορωνοϊό και τα θύματά του προκαλούν συγκίνηση, αλλά και θαυμασμό για τους νοσούντες και τους επαγγελματίες υγείας.

O Tanner Hulin, που εργάζεται ως νοσηλευτής που εργάζεται σε νοσοκομείο αναφοράς των ΗΠΑ, εξιστορεί πώς ένα ζευγάρι αποχαιρετίστηκε για πάντα μέσω… τηλεφώνου, αφού δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να βρίσκεται στο νοσοκομείο κοντά στους ασθενείς, πέρα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και στέλνει μήνυμα σε όλους μας: «σκεφτείτε τους άλλους πριν εκφράσετε άκρια την άποψή σας».

«Εχθές το βράδυ, κρατούσα το τηλέφωνο σε έναν ασθενή, ώστε να μπορέσει να του μιλήσει μέσω FaceTime η σύζυγός του, πριν φύγει για πάντα από τη ζωή, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Του μιλούσε σαν να μην υπήρχε κανένας άλλος στο δωμάτιο και σαν να ήταν σε ένα όμορφο εστιατόριο για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους, την οποία θα τιμούσαν τον επόμενο μήνα.

Του έλεγε πόσο τον αγαπούσε και πόσο πολύ θα της λείψουν όσα έκαναν μαζί. Τον ευχαριστούσε που ήταν τόσο καλός σύζυγός και πατέρας.

Αν και εκείνος δεν μπορούσε να απαντήσει, καταλάβαινες από τα μάτια του ότι αντιλαμβανόταν ποια ήταν η γυναίκα που του μιλούσε.

Μισώ αυτόν τον ιό. Μισώ που οι οικογένειες θρηνούν σε απομόνωση. Μισώ τη θραύση που έχει προκληθεί στον κόσμο μας και θέλω απεγνωσμένα τα πράγματα να γίνουν καινούρια ξανά.

Οι απόψεις που πληγώνουν…

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι εμπειρίες μας χτίζουν τον χαρακτήρα μας. Θεωρώ ότι αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που μερικοί άνθρωποι είναι τόσο ισχυρογνώμονες και έχουν τόσο διαφορετικές απόψεις.

Προσωπικά, έχω ακούσει πάρα πολλές γνώμες γύρω από την πανδημία COVID-19. Αρκετές προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες. Οι περισσότερες, όμως, έχουν ως βάση μη εμπεριστατωμένες έρευνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας παρακαλώ, σκεφτείτε τον γείτονά σας, τον συγγενή σας, τον φίλο σας πριν εκφράσετε την άποψή σας.

Ο κορωνοϊός δεν είναι αστείο.

Ελπίζω πως το να παραμείνουμε σπίτι ή να ακολουθούμε οδηγίες προφύλαξης είναι ένα πολύ μικρό τίμημα μπροστά σε εκείνο που έχουν να πληρώσουν οικογένειες που καλούνται να αποχαιρετίσουν για πάντα τους αγαπημένους τους από το τηλέφωνο.

Το να παραμείνουμε σπίτι και να ακολουθούμε οδηγίες προφύλαξης είναι ένα πολύ μικρό τίμημα για να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε. Εκείνους που είναι ευάλωτοι – και τελικά τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ίσως έπειτα από αυτό να σκεφτείτε δυο φορές πριν ποστάρετε μια άποψη που βρίσκεται εκτός των γνώσεων και εμπειριών σας.

Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που η ζωή τους έχει παγώσει. Δεν φαντάζεστε πόσο απρόσεκτες και σκληρές μπορεί να τους φανούν οι λέξεις που χρησιμοποιείτε…»