Σε αυτό το Δημοτικό λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη Κόμικ για να αγαπήσουν οι μαθητές το διάβασμα

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου διευρύνει τις δράσεις του για την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και την ενασχόληση των μαθητών με τα κόμικ με την δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης Κόμικ.

Η ανάγνωση κόμικ έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά

Γνωστά και ως “ένατη τέχνη” τα κόμικ φαίνεται να κερδίζουν συνεχώς έδαφος καθώς έχουν επιστρατευτεί ακόμα και στην εκπαίδευση για να συνδυάσουν την ψυχαγωγία με τη γνώση.

Ξεχωρίζουν για τις πολύχρωμες και άκρως εντυπωσιακές εικόνες τους που προσδίδουν στις ιστορίες ζωντάνια, παραστατικότητα και αμεσότητα και μέσα από τις ιστορίες που παρουσιάζουν κινητοποιούν τη φαντασία των μικρών αναγνωστών, τους παρακινούν σε σκέψη και αποτελούν ένα ψυχαγωγικό και συνάμα διδακτικό ανάγνωσμα.

Σημειωτέον αποτελούν ιδανική πρόταση ανάγνωσης για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μεγάλα σε έκταση κείμενα.

Η καινοτόμα ιδέα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που υπογράφει ο δάσκαλος κόμικ Νικόλας ΣτεφαδούροςΜε αφορμή τα μαθήματα Κόμικς που γίνονται κάθε Σάββατο στο σχολείο μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια Δανειστική Βιβλιοθήκη Κόμικς για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στον χώρο του σχολείου.

Ο λόγος είναι ότι τα κόμικς είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν, τα βοηθούν να διευρύνουν τη φαντασία τους και το χιούμορ τους, και είναι ένα καλό έναυσμα για να αγαπήσουν τα βιβλία και τη λογοτεχνία γενικότερα.

Κάθε παιδί θα μπορεί να δανείζεται κόμικς από τη βιβλιοθήκη. Οι διαθέσιμοι τίτλοι αναγράφονται στο ολοκαίνουριο site του μαθήματος Κόμικς όπου μπορείτε να πλοηγηθείτε, να δείτε τα εξώφυλλα των βιβλίων, να διαβάσετε τις περιλήψεις και να επιλέξετε το βιβλίο που θέλει να διαβάσει το παιδί σας.

Οι τίτλοι δεν είναι πολλοί αυτήν την στιγμή αλλά σύντομα θα εμπλουτιστούν και σιγά σιγά θα χτίσουμε μια πολύ καλή βιβλιοθήκη. Σε μεγάλο βαθμό αποτελούνται από ιστορίες που έχουν γράψει και σχεδιάσει Έλληνες δημιουργοί, ώστε να τους γνωρίσουν τα παιδιά και να εμπνευστούν από αυτούς.

Όλοι οι τίτλοι συγκαταλέγονται στις «παιδικές» κατηγορίες των εκδοτών, αλλά προφανώς κάποια απευθύνονται περισσότερο στις μικρές τάξεις, ενώ άλλα στις μεγαλύτερες.

Προτείνουμε να τα διαβάσετε κι εσείς μαζί τους ή ακόμα καλύτερα πριν από τα παιδιά σας, για να γνωρίζετε το περιεχόμενό τους.

Παρακαλούμε κάθε παιδί να δανείζεται ιδανικά ένα (1) βιβλίο τη φορά, για να μπορούν να δανείζονται ταυτόχρονα περισσότερα παιδιά.

Μια σπουδαία πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές και από άλλα σχολεία!

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι παιδιάτρων για τις μικροβιακές λοιμώξεις και τον κίνδυνο σηψαιμίας – Τι να προσέξουν οι γονείς με άρρωστο παιδί

Χαμός στο ΑΠΘ: Κατέρρευσε οροφή στο κτίριο της Οδοντιατρικής – Τι απαντά ο Πρύτανης (video)

Αυξήθηκε στις 20 ημέρες η άδεια μετ’ αποδοχών για τους πενθούντες γονείς

Καταγγελία στο Βόλο: Έβαλε το παιδί της στον κάδο ανακύκλωσης ρούχων για…να τα πάρει – O κίνδυνος ατυχήματος